Een verwelkomende sfeer, levendige steden en prachtige omgevingen maken Canada een geschikte kandidaat voor op de bucketlist van vele reizigers. Canada, het grootste land in Noord-Amerika, is een gigantisch land met spectaculaire kusten, majestueuze bergen, grote prairies, prachtige bossen en Arctische toendra. Er is zoveel te zien in Canada, zoveel te doen en we zullen je gelijk vertellen waar. Hieronder staan tien van de beste plekken om te bezoeken in Canada.

10. Niagara Falls

Niagara Falls

De Niagara Falls is de mooiste en populairste natuurlijke attractie in Canada, met miljoenen bezoekers elk jaar. Langs de grens met Amerika en maar een uurtje rijden vanuit Toronto, zijn deze watervallen bijna 57 meter hoog. Je kan de watervallen van dichtbij aanschouwen door op de rand aan de top te gaan staan. Niagara Gorge en de Niagara Falls hebben al voor meer dan een eeuw bezoekers getrokken. Het dorpje naast de Niagara Falls heeft een interessante, carnavalachtige sfeer om zich heen hangen, dus ook hier moet je zeker even in gaan.

9. Hockey Hall of Fame

Hockey Hall of Fame

Gelegen in downtown Toronto, The Hockey Hall of Fame is een eerbetoon aan de geschiedenis van legendarische hockey and ijshockey sterren. Het belangrijkste onderdeel van de hall is “The Great Hall” waar je naar alle belangrijke NHL trofeeën kan kijken. Als je altijd al hockeyspeler had willen zijn, is de Play Zone helemaal voor jou. Je kan hier een virtueel hockeyspel spelen of zel feen hockey goalie worden. Andere dingen die je kan bekijken zijn de Puck Wall of Fame en de Canadian Dressing Room.

8. Banff National Park en de Rocky Mountains

Rocky Mountains

Gelegen in het centrum van de grote Rocky Mountains in de provincie Alberta, biedt het Banff National Park je de prachtige kans om enkele van de mooiste landschappen van Canada te aanschouwen. Met sneeuw bedekte toppen, turkoois groene meren en gletsjers zullen je hart zeker veroveren. Het meest adembenemende en mooiste deel van dit park moet toch wel Lake Louise zijn, waar de omliggende bergen op een betoverende manier in het groene water worden weerspiegeld. U kunt ook genieten van een nooit te vergeten rit in de Icefields Parkway, dat zich uitstrekt van Lake Louise tot Jasper. Tijdens de winters wordt Banff ook een belangrijk wintersportgebied en een favoriete bestemming van veel skiliefhebbers.

7. CN Tower

CN Tower canada

De CN Tower is de populairste bezienswaardigheid in Toronto en tevens ook de eerste toeristische bestemming die je moet bezoeken zodra je in de stad bent aangekomen. Lange tijd was de 553,33 meter hoge CN Tower de hoogste toren op deze planeet. Een perfect moment om de toren te bezoeken is net voor zonsondergang, zodat je de stad zowel overdag als ’s avonds prachtig verlicht kunt zien door stadslichten. De meest bijzondere dingen aan deze toren zijn de glazen vloer, de snelle lift en het 360o restaurant, waar je ‘in de lucht’ te dineren.

6. Whistler

Whistler canada

Whistler, op ongeveer 2 uur rijden van Vancouver, is een populair dorp en tevens skioord. Hoewel Whistler vooral wordt gezien als een wintersportgebied, heeft het zich weten te ontwikkelen tot een beroemde zomerbestemming voor mountainbiken en golfen en biedt het het hele jaar door een geweldige sfeer. In 2010 werden hier de Olympische Winterspelen gehouden en hierdoor vergaarde het dorp een enorme populariteit. Het gebied biedt de beste skimogelijkheden, restaurants, hotels en ook andere recreatieve mogelijkheden samen met een adembenemend mooi berglandschap.

5. Hopewell Rocks/Bay of Fundy

Aan de oostkust van Canada ligt de Bay of Fundy, een prachtig natuurwonder. Gelegen tussen New Brunswick en Nova Scotia, zal deze plek je zeker versteld doen staan. De ideale tijd om het te bezoeken is tussen lente en zomer. Je zult de hoogste getijden ter wereld zien, met bijna 200 miljard ton water hier elke dag doorheen stromend. Het is een van de beste plaatsen om te bezoeken in Canada. Hier zie je walvissen, die je zelden elders ziet, maar er is ook een plek waar je heerlijk kunt kanoën en wandelen.

4. Old Montreal

Old Montreal canada

Het oude gedeelte van Montreal, met zijn mooie oude historische gebouwen, is een plek die je moet bezoeken. Je zal zeker genieten van het rijden langs de open pleinen en door geplaveide straten met paardenkoetsen. Hoewel Montreal een zeer levendige stad is, is Old Montreal een plek waar toeristen komen om te genieten van de sfeer. Een aantal van de plekken die je hier moét zien, zijn Rue Bonsecours, het interieur van de prachtige Notre-Dame en het stadhuis uit 1870, maar er zijn nog zoveel meer prachtige plekken.

3. Casa Loma

Casa Loma canada

Als je geïnteresseerd bent in het bezoeken van een plaats met een verre geschiedenis, dan moet Casa Loma in Toronto zeker op je lijst komen. Dit neogotische huis werd gebouwd in 1911 en was een thuis van Sir Henry Mill Pellatt. Tijdens de wintermaanden kan je genieten van de prachtige kerstversieringen in Casa Loma en in de zomer zal de tuin recht voor het kasteel je verbazen. De kamers van Casa Loma zijn gedecoreerd met originele meubels die meer dan 100 jaar geleden werden gebruikt. Als je eenmaal het verhaal achter deze prachtige plek hebt leren kennen, zul je het op zeker nog interessanter vind

2. IJsberen van Churchill

Een van de meest unieke attracties van Canada is de prachtige migratie van ijsberen. Je kan deze wezens van het land naar het ijs zien bewegen in Hudson Bay, dicht bij de stad Churchill (in Noord-Manitoba). Deze kleine gemeenschap is elk najaar toegankelijk voor de toeristen. Je krijgt de kans om er in toendra-buggy’s naartoe te gaan met gekooide ramen zodat je van dichtbij kunt genieten van ontmoetingen met de schattige ijsberen. Het beste moment om te kijken is oktober of november, wanneer de beren wachten tot het ijs bevroren is voordat ze kunnen vertrekken.

1. Vancouver’s Stanley Park

Vancouver’s Stanley Park

Een van de grootste schatten van Vancouver is het Stanley Park van 405 hectare groot, dat aan de westkant van het centrum ligt. Het park, gelegen op een schiereiland, wordt omgeven door de oceaan en heeft enorme Douglas-sparren en rode cederbomen die het park er prachtig uit laten zien. Een waterkering die het park omcirkelt, heeft een uitgebreid pad op zich om over te wandelen, fietsen en joggen. In het park bevinden zich het schilderachtige Beaver Lake, het Vancouver Aquarium, het Stanley Park Pavilion en de Rose Garden.

Dit zijn slechts enkele van de beste plaatsen om te bezoeken in Canada. Hoewel Canada veel meer te bieden heeft, hebben we maar tien plekken vermeld. Of je nu van plan bent om het land te bezoeken met je vrienden, familie, geliefde of gewoon helemaal alleen, je zult zeker een ervaring hebben die je voor altijd zult koesteren.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *