Zoals bij de meeste dingen in het leven, halen mannen meestal hun schouders op en gokken ze wanneer ze hun ondergoed maat online kopen. Hoewel het een harde pil kan zijn om te slikken, is je ondergoed maat op je 18e waarschijnlijk niet meer je ondergoed maat nu – en misschien had je toen zelfs wel de verkeerde maat.

Ben je het zat om enthousiast te zijn over nieuw ondergoed dat met de post komt, om vervolgens gefrustreerd te raken als het niet goed past?

Neem het giswerk weg en koop iedere keer de juiste mannen boxershorts met deze ultieme gids die uitlegt hoe je mannenondergoed kiest, waarin je de verschillende soorten ondergoed leert kennen, hoe je jezelf opmeet voor de juiste maat en andere dingen om rekening mee te houden.

Verschillende soorten mannenondergoed

Voordat we ingaan op de maten, moet je eerst weten welk type ondergoed het beste past bij jouw unieke lichaamstype en levensstijl. Hier volgt een kort overzicht:

BOXER BRIEFS

boxer brief

Boxer briefs zijn nauwsluitende onderbroeken die ongeveer tot halverwege de dij reiken en bekend staan om hun veelzijdigheid, ademend vermogen, duurzaamheid en comfortabele pasvorm. Ongeacht je maat, levensstijl of lichaamstype, boxerslips zijn je beste optie. Boxer briefs zijn zonder twijfel de beste keuze voor mannen. Dit is ook de beste keuze voor mannen die last hebben van schuurplekken of een gevoelige huid, omdat ze geen bacteriën vasthouden en de beste vochtafvoerende eigenschappen hebben.

TRUNKS

trunks

Trunks zijn de strakkere, kortere versie van een boxerslip die net voorbij het kruis komt. Hoewel trunks goed zijn om in te zwemmen, zijn trunks onderbroeken niet de beste optie voor dagelijks gebruik. Omdat ze kunnen leiden tot schuren bij mannen met dikkere dijen en omdat ze bekend staan om het opbollen onder broeken.

BOXERSHORTS

boxer shorts

Boxershorts zijn de loszittende onderkledingstukken die ook tot ongeveer halverwege de dij reiken. Net als zwembroeken kunnen boxershorts ook gemakkelijk ophopen, wat huidirritatie en algeheel ongemak veroorzaakt – en het is niet de meest stijlvolle keuze.

Hoewel veel mannen in boxers slapen, zijn ze niet het beste voor dagelijks gebruik.

SLIPJES

heren slip

Slips zijn de slechtste keuze voor mensen met een groter lichaamstype of grotere dijen en zijn de minst hygiënische en minst comfortabele optie, omdat ze gemakkelijk vlekken maken en bacteriën en geurtjes vasthouden.

Als je nu nog geen last hebt van schuurplekken, dan zul je dat wel krijgen na het dragen van slipjes.

Hoe meet je de maat van je ondergoed?

Nu je weet welk type ondergoed je wilt, is het tijd om de maten op te nemen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat ondergoed krijgt, moet je je taille en heupen opmeten.

Om de juiste maat te krijgen, moet je een zacht meetlint pakken; standaard bouwmaten geven je geen nauwkeurige meting en zijn niet bepaald comfortabel.

Neem de maat op in centimeters voor de meest nauwkeurige meting.

HOE MEET JE JE TAILLE VOOR ONDERGOEDMAAT

Zoek eerst het dunste punt van je taille, meestal net boven je navel. Houd met één hand het beginpunt van het meetlint horizontaal in het midden van je buik en wikkel het meetlint strak om je middel, maar niet te strak. Het punt waar het meetlint samenkomt met het beginpunt is de breedte van je taille.

Zuig niet in of houd je adem niet in tijdens het meten – adem gewoon zoals je normaal zou doen.

HOE JE HEUPEN METEN VOOR ONDERGOEDMAAT

Zoek het breedste punt boven je lid en houd daar met één hand het beginpunt van het meetlint vast. Wikkel het meetlint rond en terug naar het beginpunt strak – maar niet strak – tegen je lichaam om je heupmaat te vinden.

Om de exacte maat te krijgen, zorg je ervoor dat het meetlint rond de bovenkant van je bilspieren zit.

Ondergoed opmeten is ook de sleutel tot comfortabele broeken.

Algemene tips

calvin-klein-ondergoed

Nadat je je heup- en taillemaat hebt opgemeten, neem je deze andere tips door voordat je je volgende paar nieuw ondergoed kiest.

WAAR JE HET DRAAGT

Als je je broeken en ondergoed in je taille draagt, gebruik dan je taillemaat als je maat. Als je je ondergoed bij je heupen draagt, gebruik dan je heuplijn.

Voor grotere mannen of mannen met een paar love handles, gebruik je heupomtrek om de perfecte pasvorm voor jouw lichaamstype te vinden.

VERSCHILLENDE MATEN VOOR VERSCHILLENDE MERKEN

Terwijl je misschien een XL bent voor een bepaald merk, ben je misschien een XXL voor andere ondergoed heren; daarom raden we aan om je maten in centimeters op te nemen, zodat je gemakkelijk je maat kunt vinden volgens de unieke maattabel van elk merk.

VOOR TUSSEN TWEE MATEN IN

Als je meting tussen twee maten in valt, neem dan de eerstvolgende hogere maat. Het dragen van ondergoed (en broeken) in een grotere maat is comfortabeler en gaat langer mee als je een kleinere maat draagt.

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat het dragen van te strak ondergoed of te strakke broeken je spermatelling negatief kan beïnvloeden.

Het opmeten van ondergoed is ook de sleutel tot comfortabele broeken.

gele-ondergoed-man

Goed! Nu je alle maten hebt die je nodig hebt en die laatste tips in je achterzak hebt zitten, is het tijd om nieuw ondergoed te kopen. Voordat je je winkelwagentje vollaadt en naar de kassa gaat, kun je deze lijst met vijf dingen doornemen die je moet overwegen als je de uiteindelijke beslissing neemt.

STIJL

Een vers paar stijlvolle onderbroeken is de ultieme manier om de drip compleet te maken, dus neem geen genoegen met iets minder dan “jou”.

POUCH

Kijk bij het online shoppen voor ondergoed naar de structuur van de pouch. Hoewel de meeste merken een bescheiden uitstraling hebben, accentueren sommige “push up ondergoed” opzettelijk je pluspunten – wat helemaal prima is als dat jouw ding is.

Hoe dan ook, kies altijd voor meer ruimte zodat je ze kunt laten ademen.

STOF

Als vuistregel kun je boxershorts en slips van stoffen als polyamide en polyester het beste vermijden, omdat ze berucht zijn om hun slechte ademende werking, korte levensduur en de neiging om geurtjes vast te houden.

Kies in plaats daarvan voor materialen als luxueus zacht micromodal, comfortabel en veelzijdig katoen of licht en sneldrogend nylon, afhankelijk van je levensstijl.

LEVENSSTIJL

Kies tot slot de stof van je boxerslip op basis van je levensstijl of activiteiten.

Micro modal (Originalz) is het beste voor zittende carrières, loungen en het dragen van pakken en/of geklede broeken vanwege het extreem zachte en gladde gevoel.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *