Een nieuw jaar betekent nieuwe trends, ook op het gebied van wonen en interieur. Hoewel je echt niet elk jaar je volledige interieur hoeft om te gooien, is er niets mis met wat inspiratie opdoen. Heeft jouw woning een gedateerde uitstraling of ben je je decoraties gewoonweg zat? Neem een kijkje tussen de interieurtrends van 2022 en wellicht kun je hier en daar wat aanpassingen doen. Zo voelt jouw huis weer als nieuw en ben je helemaal klaar voor het nieuwe jaar! 

Een vleugje extravagantie

woonkamer-minimalistisch

De basic en minimalistische interieurs zijn weer een beetje passé en het mag allemaal echt iets specialer. Voeg een vleugje extravagantie toe door bijvoorbeeld grote spiegels op te hangen of kunstzinnige vazen op opvallende plekken te zetten. Zo kun je je minimalistische interieur naar een hoger niveau tillen, zonder direct enorme aanpassingen te moeten doen. Vergeet ook niet dat wat extravagantie niet persé betekent dat je duizenden euro’s uit hoeft te geven, want je hebt ook prachtige exemplaren bij moderne woonwinkels!

De kleuren van dit jaar

Gratis stockfoto met appartement, armstoel, bank

Bij de kleuren van dit jaar moet je vooral denken aan herfstkleuren en neutrale, natuurlijke tinten. Een voorbeeld van een opkomende trendkleur is ‘burned orange’, want duidt op een koperkleur. Ook blauw komt veel terug in moderne interieurs, wat een perfect contrast vormt met de warme herfsttinten. Zo breng je balans in je woning, maar zorg je direct voor een gave kleurknaller! Combineer deze twee met neutrale kleuren als wit, beige, bruin en zwart en jouw interieur is qua kleur helemaal up to date!

Meer groen en comfort

planten-woonkamer

Doordat we de afgelopen maanden veel thuis hebben gespendeerd, hebben velen van ons wat meer groen in huis gehaald. Vlakbij de stad wonen had ineens weinig voordelen meer, want je werkt thuis en veel kans op uitstapjes was er niet. Hierdoor hebben we het zowel binnen als buiten erg gezellig gemaakt met wat extra planten en meer natuurlijke materialen. Ook zijn er veel meubelen verschenen die lekker aaibaar waren, zoals meubelen met teddy stof. Zo konden we na een dag werken lekker tot rust komen, ook al vervagen de grenzen tussen privé en werk lichtelijk. Deze trends kun je lekker meenemen naar het komende jaar, want wie wil er nu niet meer groen en comfort in huis?!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *