Ben je bezig met het verbouwen van je badkamer, en lukt het maar niet om te kiezen tussen een bad en een douche? We helpen je graag op weg. Lees daarom snel verder en ontdek alles over de voordelen van een douche en ontdek alles over de voordelen van een bad.

De voordelen van een douche

douchecabine-glas-hoog

Naast het feit dat een douche simpelweg snel, en dus praktisch is, zijn er ook nog een aantal andere voordelen. Zo neemt een douche aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een bad en is een douche een stuk eenvoudiger schoon te maken.

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden wanneer het gaat om douches. Zo kun je kiezen voor een douchecabine of een inloopdouche. Daarnaast kun je kiezen voor douchecabines en inloopdouches in verschillende afmetingen en vormen. Denk hierbij aan vormen zoals zeshoekig, rechthoekig en vierkant.

Wist je dat een inloopdouche met glazen douchewanden je badkamer optisch ruimer laat lijken, dan hij daadwerkelijk is? Dit effect wordt nog eens versterkt, wanneer je kiest voor dezelfde vloertegel in de douche, als in de rest van de badkamer.

De voordelen van een bad

witte-badkuip-badkamer

Ook een bad heeft zo zijn voordelen. Zo helpt een warm bad je om optimaal te ontspannen. Daarnaast heeft het warme water een positief effect op spier- en pijnklachten en draagt het bij aan een gezonde nachtrust.

Er zijn verschillende baden beschikbaar. Denk hierbij aan een hoekbad, een vrijstaand bad of een halfvrijstaand bad. Door de grote variatie aan vormen en afmetingen, is er voor elke badkamer wel een geschikt bad te vinden. Meet je badkamer vooraf goed in en bekijk welke afmetingen het beste in jouw badkamer passen.

Wil je een echte wellness in eigen badkamer? Kies dan voor een whirlpool bad. Dit is een bad met water- of airjets. Deze jets geven een heuse massage terwijl je bubbelend tot rust komt.

Waarom niet allebei?

Mag je jezelf gelukkig prijzen met een grote badkamer? Overweeg dan een bad en een douche. Wie haast heeft om de deur uit te komen, stapt snel onder de douche. Wie heerlijk tot rust wil komen na een lange dag werken, kan eindeloos ontspannen in een warm bad.

Wist je dat er ook douche baden verkrijgbaar zijn? Dit is een bad waarin je kunt douchen. Hierdoor ben je alleen ruimte kwijt aan een bad en blijft de rest van de ruimte voor badkamermeubels en overige voorzieningen. Daarnaast blijft er zo voldoende loopruimte over.

Kies je voor een douche bad? Scherm het bad dan af met een badwand. Dit voorkomt spatwater en zorgt ervoor dat de rest van de badkamer droog blijft tijdens het douchen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *