Geen huis is compleet zonder een kunstwerk. Hoewel het opbrengen van de moed om dingen aan die lege muren te hangen wat ontmoedigend kan aanvoelen, zul je jezelf dankbaar zijn als je eindelijk die fotowand hebt en je je favoriete foto’s elke dag kunt bewonderen. Maar voor je begint, hou rekening met de volgende tips om jouw ideale kunstwand in te richten.

1. Gebruik een verscheidenheid aan omlijsting stijlen

Varieer je lijststijlen. Wees niet bang om lijsten te mixen en te matchen. De meeste huizen hebben een verscheidenheid aan afwerkingen, dus ik moedig mensen altijd aan om op te hangen wat ze mooi vinden en zich niet druk te maken over de rest. Uiteindelijk komt het allemaal samen!

2. Haast je niet

galerie-wand-glazen-kunst-lijsten-witte-muur

Neem de tijd om je gewenste opstelling uit te stippelen. Het kan moeilijk zijn om je voor te stellen hoe een combinatie van kunst er aan de muur uit zal zien, dus helpt het om je plan op grafiekpapier uit te tekenen of een computerprogramma te gebruiken om je kunst uit te stippelen. Rangschik de stukken op je vloer tot je mooi vindt hoe het eruit ziet, knip dan papier uit op de maat van elk kunstwerk en hang die aan de muur. Dit helpt je het eindresultaat te visualiseren en biedt een gemakkelijke manier om te meten als je begint met ophangen!

3. Meten, meten, meten

Geef alles de juiste ruimte. Zorg voor minstens vier centimeter tussen de lijsten; doe je het dichterbij, dan kunnen de kunststukken overvol lijken op de muur. En als stukken echt dicht bij elkaar staan, valt elke kleine onvolmaaktheid op, dus is het essentieel om alles perfect waterpas op te hangen.

4. Denk na over je muurkleur

donkerblauwe-muur-galeriewand-gouden-lijsten

Vergeet de muurkleur niet. De kleur van de muur is ongelooflijk belangrijk om een zuivere achtergrond voor een opvallend kunstwerk te scheppen. Door een zuivere neutrale kleur te kiezen – het hoeft geen krijtwit te zijn – die geen ondertonen heeft, kun je de kunst de aandacht laten trekken.

5. Hang kunst door het hele huis

galerie-wand-woonkamer-grote-lijsten

Vergeet bij het ophangen van lijsten ook de minder voor de hand liggende kamers niet. Ik hou ervan om kunst op ongewone plaatsen te rangschikken. Een van mijn favoriete stukken in mijn huis zit tussen het toiletreservoir en een wandkastje in badkamer. Zelfs een ruimte die alleen jij te zien krijgt is interessant. Enkele leuke vergeten plaatsen zijn in een inloopkast en in de wasruimte. Waarom zouden deze plekken niet net zo mooi zijn en een glimlach aan je dag toevoegen?

6. Wees niet basic

Denk een beetje buiten de kaders als het gaat om het maken van een galerie muur. Het mengen van kunst en kunstvoorwerpen langs een muur, zelfs als ze de hoek omslaan, geeft een gevoel van beweging door de ruimte. Deze unieke plaatsingen en groeperingen helpen de persoonlijkheid van een klant vast te leggen en voegen tegelijk een ander element toe aan de schoonheid van de kunst, die elke ruimte kan verheffen.

7. Laat je favoriete stukken schitteren

Ga je gang en speel met favorieten. Bij het rangschikken van wandkunst vind ik het altijd belangrijk om met je favoriete stuk te beginnen en van daaruit verder uit te bouwen. Besteed aandacht aan schaal en verhouding en aan wat je je oog het eerst wilt laten zien.

8. Bezuinig niet op de grootte

kunst-boven-bruine-bank-woonkamer

Beknibbel niet op de grootte van het kunstwerk. Ik streef naar minstens 50 procent van de breedte van wat er ook onder het kunstwerk staat, maar naar mijn mening is groter bijna altijd beter als het om kunst gaat. Als een kunstwerk breder is dan het voorwerp, zeg een bank eronder, is dat helemaal cool. Leg alleen wat andere voorwerpen aan weerszijden van de bank om de breedte in evenwicht te brengen – misschien wat bijzettafeltjes of een sokkel met een plant of beeldhouwwerk.

9. Ga niet overboord

galerie-wand-druk-zwarte-muur

Wees oordeelkundig als het gaat om kunstwanden in je huis. Als je kunst voor een kamer kiest, is het een goed idee om één muur centraal te stellen en de rest van de kunst in de kamer een ondersteunende rol te laten spelen Dus, als je een groot, kleurrijk pronkstuk boven de sofa hebt, zou je geen enorme galerie-muur aan de andere kant van de kamer willen doen, want die zouden om de aandacht concurreren.

10. Stel de nodige spullen samen

Pak de juiste uitrusting – hamer en spijkers alleen zijn misschien niet genoeg. Twee handige gereedschappen voor het ophangen van kunst zijn een elektrische waterpas en een boormachine voor zwaardere stukken. Zorg ervoor dat je het juiste bevestigingsmateriaal gebruikt en overdrijf niet met zware spijkers als het niet nodig is – je krijgt dan grotere gaten die zichtbaar kunnen zijn.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *