De temperaturen zijn aan het dalen, de bladeren veranderen langzaam van kleur en je voelt het helemaal: de herfst is echt begonnen. Nu we weer meer binnen gaan zitten, kun je het maar beter zo gezellig mogelijk maken. Wat dacht je ervan om wat nieuwe verlichting aan te schaffen? Of misschien kun je wel bepaalde verlichting op een andere plek neerzetten? Om je inspiratie een boost te geven, zetten wij vijf soorten originele verlichting voor je op een rijtje!

1. Kies voor slimme verlichting

woonkamer-beige-luxe-tapijt

Als je je leven makkelijker en leuker wilt maken, kun je voor slimme verlichting gaan. Met slimme verlichting kun je de sfeer gewoon vanaf je luie stoel bepalen. Dat is natuurlijk al een groot voordeel, maar hoe leuk is het als je een feestje hebt dat je lekker wat sfeerverlichting aan kunt zetten. Maak bijvoorbeeld je eigen Moulin Rouge setting met wat mooie rode verlichting, succes gegarandeerd!

2. Combineer verschillende plafondlampen

Mixen en matchen kun je eigenlijk met je hele interieur doen, dus waarom niet met je verlichting? Er zijn talloze plafondlampen die je makkelijk met elkaar kunt combineren. Je kunt voor verschillende stijlen gaan, maar je kunt natuurlijk ook binnen een stijl variëren. Ook als je ervoor kiest om hanglampen met elkaar te combineren, heb je opties te over. Probeer eens verschillende stijlen met elkaar te clashen. Je zult versteld staan hoe goed dit bij elkaar staat!

3. Haal je buitenverlichting naar binnen

lichte-woonkamer-beige

Wie zegt dat je buitenverlichting alleen maar buiten mag laten hangen? Hoe leuk is het als je die gezellig sfeerverlichting gewoon naar binnen kunt halen? Als je de juiste peertjes erin doet, haal je de perfecte sfeer in huis. Ook de kerstverlichting kun je al vroegtijdig in huis halen of juist lekker laten hangen. Het staat namelijk super leuk om een buis of kast heen.

4. Zet je eyecatchers in de spotlight

Misschien heb je wel een mooi kunstwerk hangen dat een echte spotlight verdiend. Niemand houd je tegen, want je kunt dit makkelijk zelf regelen! Spotjes blijven super populair en kunnen ook nog eens een duurzamere keuze zijn als je voor LED spots kiest. Wat ook ideaal is aan spotjes is dat ze super makkelijk te monteren zijn. Dit geldt al helemaal als je een laag plafond hebt. Last but not least zijn spots ook geschikt als je voor slimme verlichting kiest. Win-win dus!

5. Ga voor goud!

Goud is terug van weggeweest en is weer helemaal hot! Je ziet nu steeds meer lampen met een touch of gold of een complete gouden look. Heerlijk! Het mooie aan een gouden lamp is dat je het heel goed kunt combineren met een diepe kleur op de muur. Je ziet steeds vaker een donkergroene of donkerblauwe muur. Dit past perfect bij een gouden lamp. Raak je al helemaal geïnspireerd? Stijl je interieur dan af met nog een aantal gouden items, zoals een kaarsenhouder of een bijzettafeltje met een touch of gold.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *