Ben jij van plan om gezonder te leven? Je bent niet de enige! Het aannemen van een meer verantwoorde levensstijl is een van de meest gehoorde voornemens. Voor sommigen is het doel om gewicht te verliezen. Anderen streven ernaar om in het algemeen gezonder te leven. Wat je ambitie ook is, een sapkuur biedt uitkomst.

Wat is een sapkuur en hoe werkt het?

groene-sap-limoen

Tijdens een sapkuur drink je een paar dagen niks anders dan vruchtensappen. Dat klinkt waarschijnlijk een beetje saai, maar dat is het niet. Je verrast jezelf namelijk elke dag met rijke smaken die je wellicht nog nooit hebt geproefd. Tenminste, wanneer je kiest voor een manier van sapvasten waar goed over na is gedacht. Normaal gesproken drink je tijdens een sapkuur ongeveer 6 vruchtensappen per dag.

Over de samenstelling van de vruchtensappen is lang nagedacht

Een sapkuur is geen kwestie van een paar vruchtensappen bij elkaar zoeken en die volgens een vast patroon drinken. Het betreft namelijk geheel andere sappen dan die je in de supermarkt aantreft. Ze zijn met zorg samengesteld zodat je lichaam tijdens de kuur een breed scala aan voedingsstoffen binnenkrijgt. De hoofdbestanddelen zijn fruit en groente. Maar er zijn speciale ingrediënten toegevoegd om ze nog gezonder te maken. Dat zijn dikwijls zogenaamde superfoods.

Superfoods voor extra pit en een uitvoerige detox

groene-sap

Een sapkuur is, wanneer je het goed doet, ook direct een detox kuur. Het doel is om de giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. In standaard voedsel zitten namelijk veel schadelijke stoffen. Zelfs buiten het eten om komen we dagelijks in aanraking met stoffen die erg ongezond zijn. Denk bijvoorbeeld aan uitlaatgassen en andere vervuilende stoffen die aanwezig zijn in de lucht die we inademen. Superfoods ondersteunen het lichaam om die af te voeren. Bovendien consumeer je niet langer giftige stoffen via het eten. Hierdoor wordt je lichaam helemaal gereinigd.

Een sapkuur is eenvoudig vol te houden

Zoals gezegd zijn de meeste diëten niet efficiënt omdat ze veel te lang duren. De meeste mensen houden dat eenvoudigweg niet vol. Een sapkuur doe je al in een dag en je bent in ieder geval niet langer dan een week bezig met afvallen. Door de grote variatie vruchtensappen ontdek je nieuwe smaken en is het aanpassen van je eetpatroon niet zo’n grote uitdaging meer.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *