Als je een nieuwe jeans wilt kopen, moet je letten op de kwaliteit. Zoals met de meeste kledingstukken het geval is, zijn niet alle jeans van hoge kwaliteit. Sommige hebben helaas een constructie van lage kwaliteit, waardoor ze gevoelig zijn voor slijtage en beschadiging. Het lage prijskaartje van deze goedkope spijkerbroeken klinkt misschien aantrekkelijk, maar uiteindelijk betaal je meer als je ze moet repareren of vervangen. Om te bepalen of een jeans van hoge kwaliteit is, zoals die van Jacob Cohën bijvoorbeeld, moet je op de volgende acht tekenen letten.

#1) Veilige knopen

jeans-knoop

De knopen van een jeans moeten goed vastzitten. Als ze los zitten, is de kans groot dat ze slecht ontworpen zijn, waardoor de knoop of knopen eraf kunnen vallen. Je kunt ontbrekende knopen altijd weer aan je spijkerbroek naaien, maar het is beter om deze hoofdpijn te voorkomen door een spijkerbroek van hoge kwaliteit te kiezen. Of de jeans nu een enkele knoop op de gulp heeft of een hele rij knopen, alle knopen moeten goed vastzitten. Als je persoonlijk voor een jeans gaat winkelen, probeer dan met de knopen te wiebelen om te zien of ze bewegen.

#2) Geen blootliggende, losse draden

Net als de meeste kledingstukken mogen jeans geen blootliggende, losse draden hebben. Alle stiksels moeten gesloten uiteinden hebben, zodat er geen draad zichtbaar uit het denim steekt. Als je blootliggende, losse draad ontdekt, heb je waarschijnlijk te maken met een jeans van lage kwaliteit. En tenzij je de gok wilt wagen dat hij lang meegaat (hint: dat zou je niet moeten doen), spaar dan je geld en kies een ander paar. Controleer dus het stiksel als je een nieuwe spijkerbroek koopt om te zien of de draad uitsteekt. Schoon stiksel zonder blootliggende of losse draad is een duidelijk teken van een jeans van hoge kwaliteit.

#3) Uniform stiksel

jeans-stiksels-jacob-cohen

Je moet ook naar het stiksel kijken als je voor een jeans gaat winkelen. Hoogwaardige jeans hebben uniforme, gelijkmatige stiksels waarbij de draad een specifiek patroon volgt. Sommige fabrikanten maken rijen met de draad, terwijl anderen een zigzagpatroon gebruiken. Hoe dan ook, het stiksel op jeans moet een consistent en uniform patroon volgen. Als het stiksel niet gelijkmatig is, kun je overwegen om een andere jeans van betere kwaliteit te kopen.

#4) Geen vlekken

Natuurlijk worden jeans van hoge kwaliteit niet verkocht met vlekken. Fabrikanten van spijkerbroeken van hoge kwaliteit gaan tot het uiterste om ervoor te zorgen dat noch het denim dat wordt gebruikt voor de constructie van de spijkerbroek, noch het eindproduct vlekken bevat. Ter vergelijking: fabrikanten van jeans van lage kwaliteit verkopen vaak producten met vlekken, gewoon omdat ze snel geld willen verdienen. Je kunt denimvlekken misschien verwijderen door ze te wassen met azijn. Maar in dit geval kun je het probleem het beste helemaal vermijden door een spijkerbroek van hoge kwaliteit te kiezen. Jeans van hoge kwaliteit hoeven niet per se een uniforme kleur te hebben – sommige zijn speciaal ontworpen om een vervaagde look te krijgen – maar ze mogen geen onbedoelde vlekken hebben.

#5) De juiste pasvorm

Jeans Nick Slim 3588 Jeans -min

Een spijkerbroek van hoge kwaliteit moet bij je lichaam passen zonder te los of te strak te zitten. Helaas kiezen veel fabrikanten voor de makkelijke weg door jeans te maken in algemene, basismaten. In een perfecte wereld kun je een spijkerbroek kiezen met een specifieke breedte- en lengtemaat. Het probleem met deze methode is echter dat geen twee mensen precies dezelfde lichaamsvorm hebben. Omdat we allemaal anders zijn, kun je overwegen om een op maat gemaakte jeans te bestellen.

#6) Denim van topkwaliteit

Je kunt veel zeggen over de kwaliteit van een jeans door te kijken naar de denim die gebruikt is voor de constructie. Er zijn verschillende soorten denim, die elk hun eigen kenmerken hebben. Selvedge denim, bijvoorbeeld, wordt vaak beschouwd als de hoogste kwaliteit vanwege het unieke uiterlijk en de aandacht voor detail. Jeans van selvedge denim zien er bijna tweekleurig uit omdat het onderste deel van elke broekspijp in zichzelf is gewikkeld en genaaid. Het is een subtiel element waar veel mannen en vrouwen de voorkeur aan geven in hun jeans. Dat gezegd hebbende, er zijn genoeg spijkerbroeken van hoge kwaliteit met traditionele denim, maar die zijn meestal van een hogere kwaliteit dan de spijkerbroeken die door goedkope bedrijven worden gemaakt.

#7) Sterk en duurzaam denim

achterkant-jeans-foto-broekzak

Als je gaat shoppen voor een jeans, controleer dan de sterkte en duurzaamheid van het denim. Een van de geweldige dingen van jeans is dat ze van nature sterk zijn en bestand tegen beschadiging. In feite zijn ze meer dan een eeuw geleden uitgevonden voor goudzoekers en andere hardwerkende mensen. Een deel van de reden voor hun ongeëvenaarde sterkte en duurzaamheid ligt in de denim constructie. Denim is sterker dan de meeste andere textielsoorten, waaronder zijde, katoen en wol. Daarom kun je er gerust op zijn dat ze niet zullen beschadigen terwijl je ze draagt – maar alleen als je een spijkerbroek van hoge kwaliteit kiest. Voel aan de spijkerstof om er zeker van te zijn dat hij sterk en enigszins dik is. Als het los, slap of op een andere manier goedkoop aanvoelt, dan is het waarschijnlijk een jeans van lage kwaliteit die je beter kunt vermijden.

#8) Knopen en/of ritssluiting van hoge kwaliteit

Controleer tot slot de kwaliteit van de knopen en/of rits die op de jeans zijn gebruikt. Topfabrikanten gebruiken hoogwaardige knopen en ritsen in hun jeans. Ze proberen niet een paar euro te besparen door plastic knopen of goedkope aluminium ritsen te gebruiken. In plaats daarvan gebruiken ze eersteklas materialen die langer meegaan en er beter uitzien.

Zoals bij de meeste kledingstukken kun je verwachten dat je meer betaalt voor een jeans van hoge kwaliteit. Het kost bedrijven meer arbeid, middelen en geld om jeans van hoge kwaliteit te maken dan jeans van lage kwaliteit. Daarom zijn ze natuurlijk duurder. Maar de meeste mensen die een spijkerbroek van hoge kwaliteit bezitten, zullen het ermee eens zijn dat het een slimme investering van je geld is. Vergeet niet om de acht tekenen die hier worden genoemd te gebruiken om te bepalen of een spijkerbroek van hoge kwaliteit is.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *