Het nieuwe jaar is inmiddels in volle gang, waarbij de meeste mensen ook weer druk in de weer zijn met het werk. Voor veel mensen is dit ook de aanloopfase naar de grote lente schoonmaak die over een paar maanden gaat plaatsvinden. Hierbij wordt natuurlijk ook gekeken naar de inrichting van het huis, want soms is het gewoon tijd voor een nieuwe bank of stoel.

Ook jouw verlichting kan toe zijn aan vervanging, zonder dat je dat je misschien realiseert. Want er zijn nog steeds ontzettend veel mensen die gebruik maken halogeen verlichting. En dat terwijl er tegenwoordig veel betere opties beschikbaar zijn.

Om je hiermee op weg te kunnen helpen, hebben we een aantal handige zaken voor je op een rijtje gezet. Dan weet je waar je rekening mee kunt houden, zodat je dadelijk kunt genieten van de optimale verlichting.

Zorg altijd voor de juiste lichtverdeling met behulp van een lichtplan

Als er iets is wat belangrijk is als het aankomt op het gebruiken van LED verlichting, is het de uiteindelijke lichtverdeling wel. Je wilt er namelijk niet voor zorgen dat je jezelf letterlijk blind moet staren vanwege het overvloed aan licht, of juist te weinig.

Om deze verdeling te waarborgen, raden wij je altijd aan om vooraf een goede indeling te maken op basis van de ruimte die je wilt verlichten. Dit kun je doen door middel van een lichtplan. Hiervoor ga je kijken naar de uiteindelijke plattegrond van jouw kamer, waar je de meubels hebt staan en welke elementen je wilt belichten.

Aan de hand hiervan kun je vervolgens alle verlichting intekenen, met mogelijke opties erbij genoteerd. Zo kun je gemakkelijk kijken naar verschillende mogelijkheden, zonder dat je moet vrezen voor overbelichting.

Modern en optimaal gebruiksgemak: Slimme verlichting

woonkamer-beige-luxe-tapijt

Vandaag de dag zijn er opties genoeg als het aankomt op LED verlichting, en dat terwijl het aanbod alleen maar groter wordt! Een van de recentere ontwikkelingen op het gebied van LED is de opkomst en verdere uitbreiding van slimme verlichting. Deze groep bestaat uit tal van lampen, schakelaars en dimmers die je kunt besturen door middel van bijvoorbeeld een app. Hierdoor kunnen tal van zaken, zoals tijdschema’s en dimstanden geregeld worden.

Een bijkomend voordeel van slimme lampen, zoals de Philips Hue spots, is dat deze ook de mogelijkheid bieden om te werken met kleur. Hierdoor zit je niet meer vast aan standaard warm wit, maar kun je kiezen tussen een van de 16.000.000 kleuren. Hierdoor heb je veel meer controle over jouw licht, waardoor je veel gerichter te werk kunt gaan voor het optimale resultaat.

Niets verslaat de klassieker

luxe-woonkamer

Mochten de verschillende elementen van slimme verlichting nog teveel van het goede zijn, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om gebruik te maken van de welbekende klassiekers. Deze kom je natuurlijk tegen in een enorme variatie van verschillende vormen, maten en fittingen. Denk hierbij aan grote bollen met krullen van kooldraad, waarmee je een warme en prettige sfeer kunt bereiken. Misschien wel filament lampen die je kunt combineren met jouw bestaande staande lamp.

Natuurlijk zijn er ook nog ontzettend veel mogelijkheden voor verlichting in het plafond, zoals inbouwspots die je kunt voorzien van geïntegreerde LEDs of GU10 spotjes. Hierdoor kun je jouw verlichting makkelijk naar jouw hand zetten, terwijl je deze ook klaar kunt stomen voor de toekomst.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *