Los van het feit dat een zorgverzekering afsluiten verplicht is in Nederland, hebben veel twintigers het gevoel dat ze gezond genoeg zijn om een zorgverzekering over te slaan. Als je zelden naar een dokter gaan, en vooral als het financieel krap wordt, kan het een goed idee lijken om de ziektekostenverzekering helemaal uit je budget te schrappen.

Dit kan echter heel onverstandig zijn als je een ernstige ziekte, een ongeluk, of een voortdurende gezondheidskwestie hebt, want de kosten kunnen heel er oplopen. Daarom is het voor iedereen van essentieel belang om altijd een of andere vorm van Zorgverzekering te hebben.

Welk plan past bij je behoeften?

dokter-laptop

Ziektekostenverzekering is geen luxe; het is een noodzaak. Er zijn veel andere dingen die je beter niet kunt doen voordat je kiest voor een ziektekostenverzekering.

Als je een verzekering wilt maar je onzeker voelt over welke dekking voor jou werkt, zijn hier enkele vragen die je kunt beantwoorden om daar achter te komen.

  • Hoe is het met je gezondheid? Ben je momenteel in goede gezondheid, ga je regelmatig naar de dokter, en doe je aan risicovolle sporten of beroepen? Net als andere vormen van verzekering zijn je verzekeringsbehoeften gebaseerd op je mate van risico.
  • Hoe vaak ga je naar de dokter? Ben je vorig jaar verschillende keren geweest en ook voor laboratoriumwerk en spoedeisende hulp? Tel dit alles bij elkaar op om een idee te krijgen hoe hoog je jouw eigen risico moet inzetten.
  • Welke huidige opties heb je? Kijk of je een kosteneffectieve, goede zorgverzekering kunt krijgen via je werkgever of het internet. Daar is namelijk een zorgverzekering vergelijken heel makkelijk!
  • Wat zijn je prioriteiten? Als je vaak naar de dokter gaat, zul je waarschijnlijk een zorgverzekering willen met een laag eigen risico.
  • Wat zijn je dekkingsbehoeften? Kook alle beschikbare verzekeringsplan opties af tot die welke bij je behoeften passen, en graaf dan in de details. Hoewel de goedkoopste zorgverzekering misschien je aandacht trekt, biedt het misschien niet zoveel waarde als sommige andere plannen.
  • Heb je een deskundig advies ingewonnen? Sommige mensen vinden de hele ervaring om een zorgverzekering uit te kiezen overweldigend, en er zijn veel verzekeringsagenten die je kunnen helpen de opties te sorteren. Deze agenten brengen hun dagen door met verzekeringen en kunnen snel werk maken van het vinden van je best passende plan.

Medische noodgevallen zijn erg duur

medical professionals working

Als je de pech hebt zonder verzekering een medische noodsituatie te ondergaan, zit je makkelijk met een medische schuld.

Als je goed en preventief voor je gezondheid zorgt, is het moeilijk te zien waarom je echt een verzekering nodig zou hebben. Maar aangereden worden door een auto en ernstig gewond raken, of zelfs maar die laatste trap thuis missen en een enkel ontwrichten kan een verwonding veroorzaken die je duizenden dollars aan medische rekeningen kost, en het kan snel hoger oplopen als je geopereerd moet worden of een of andere vorm van voortdurende revalidatie nodig hebt. Spoedoperaties kunnen ook erg duur zijn.

Preventieve zorg en vroegtijdige interventie

Als je een hoog eigen risico hebt, kun je geneigd zijn te vermijden om je te laten behandelen voor kleine problemen, die snel tot grotere problemen kunnen escaleren. Bovendien, als je het uitstelt om voor behandeling naar binnen te gaan en uiteindelijk een ernstige medische aandoening ontwikkelt, kunnen de kosten alleen maar oplopen en betaal je veel eigen risico.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *