Manchetknopen zijn geweldig! Het is een mannelijke sieraad dat zowel sierlijk als functioneel is.

Manchetknopen worden van oudsher geassocieerd met formele of semi formele mannen kleding, zoals een smoking bijvoorbeeld. Anderen noemen deze veelzijdige accessoires “formele sieraden”. Ze zijn geweldig als je een persoonlijk tintje wilt geven aan je smoking, overhemd of pak. Manchetknopen graveren maken ze helemaal persoonlijk!

Moderne manchetknopen zijn er in een ruime keuze. In feite kun je zelfs je favoriete sportteam sponsoren met op maat gemaakte manchetknopen of gewoon met een sleutelhanger met naam.

Maar voor je er een aanschaft, moet je eerst weten hoe je ze moet dragen. Zolang je een overhemd met lange mouwen hebt met de nodige gaatjes in de manchet, dan kun je je manchetknopen gemakkelijk dragen. Als je toevallig geen overhemd met manchetknopen bezit of een overhemd met een Frans of dubbele manchet, dan is dit artikel voor jou.

Hieronder staan details over hoe je je gewone overhemd kunt veranderen in een overhemd voor met een dubbele manchet en hoe je manchetknopen kunt dragen. Door een gewoon overhemd te stijlen met manchetten is een goed alternatief voor het kopen van een nieuw overhemd. En het is zelfs voor beginners eenvoudig genoeg.

Hoe maak je een overhemd met manchetknopen

zilveren-manchetknopen-letters

  1. Neem een overhemd met mouwen die lang genoeg zijn om te dragen met de manchetten omhoog gevouwen. Verwijder de knopen van het hemd
  2. Vouw de manchet eenmaal om, waardoor de onderkant van de manchet bloot komt te liggen. Die wordt de buitenkant als hij eenmaal klaar is.
  3. Leg de mouwen op een vlakke ondergrond en zet de open randen van de manchetten op één lijn.
  4. Zoek de oorspronkelijke knoopsgaten van het overhemd. Markeer een kleine lijn onder het knoopsgat met de randen nog steeds op één lijn. Vergeet niet de tegenoverliggende zijden van elke mouw te markeren.
  5. Naai met een terug stiksteek rond de randen van de lijnen. Het moet bijna een rechthoekige vorm zijn, zodat je nog 3 knoopsgaten kunt maken.
  6. Laat wat ruimte tussen twee rijen stiksel. Knip dan door het midden van elk knoopsgat om een opening te maken.
  7. Naai met een over-ondersteek rond de randen om de stof te verstevigen en te voorkomen dat hij gaat rafelen. De manchetknopen moeten, eenmaal aangebracht, door alle 4 de gaatjes passen en bij het dragen de dubbele manchet vasthouden.

Hoe manchetknopen te dragen

zilveren-minimalistische-manchetknoop

Je kunt manchetknopen dragen met een enkele manchet of met een dubbele manchet. De enkele manchet lijkt veel op een gewoon paar manchetten aan een gekleed overhemd, maar dan met gaatjes aan beide kanten. Intussen hebben een dubbele manchet of Franse manchetten twee gaatjes aan weerszijden van de opening.

  1. Knijp de manchetten van je overhemd samen, zodat de binnenkanten tegen elkaar “kussen” of gedrukt zijn.
  2. Steek de manchetknoop helemaal door beide gaatjes op het manchet van het overhemd. Het gezicht of het decoratieve of gekleurde deel van de manchetknoop moet naar buiten gericht zijn als je arm opzij ligt.
  3. Afhankelijk van de stijl van de manchetknoop zet je hem vast aan de achterkant van de manchet, en daar heb je hem!

Er zijn geen harde en snelle regels voor het dragen van manchetknopen. Dus pak een paar en trek je manchetknopen overhemden aan en val op met een unieke stijl!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *