Scheve tanden kunnen voor de nodige problemen zorgen. Zo is het bijvoorbeeld lastiger om je gebit goed schoon te houden als tanden en/of kiezen scheef staan, waardoor je eerder gaatjes kunt krijgen. Daarnaast kunnen scheve tanden een negatieve invloed hebben op je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Droom je van een recht gebit? In deze blog vertellen we je hoe je rechte tanden krijgt.

Opvullen

Spleetjes tussen de tanden

Heb je een spleet tussen de tanden? Dan erger jij je hier misschien groen en geel aan. Als je lacht of met iemand anders praat, is dit vaak het eerste wat opvalt. Daarom wil je misschien iets aan deze spleet doen. Allereerst kun je ervoor kiezen om hem op te vullen. Hiervoor kun je bij de tandarts terecht. Hij biedt verschillende opties aan om het spleetje op te vullen. Hij kan de opening dichten door deze op te vullen met composiet. Ben je bang dat dit er wat vreemd uitziet? Dan kan hij de twee tanden die aan de spleet grenzen allebei verbreden met composiet. Het eindresultaat lijkt hierdoor vaak een stuk natuurlijker dan wanneer je de opening zelf met composiet op laat vullen.

Traditionele beugel

Opvullen is een makkelijke manier om van een spleet tussen de tanden af te komen, maar het is niet altijd de mooiste oplossing. Composiet kan namelijk een iets andere kleur hebben dan je tanden, waardoor het goed zichtbaar is dat je de spleet op hebt laten vullen. Wil je dit voorkomen? Dan kan een traditionele beugel uitkomst bieden. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt af van de grootte van de spleet tussen de tanden.

Wanneer de spleet tussen twee tanden kleiner dan 3 millimeter is, wordt er vaak voor een andere oplossing gekozen. Is de ruimte groter? Dan adviseert een tandarts je waarschijnlijk een beugel. Een blokjesbeugel kan ervoor zorgen dat de spleet tussen de tanden verdwijnt. Soms is het eerst nodig om de stand van één of beide kaken te veranderen. In dat geval moet je vaak eerst een uitneembare (buitenboord)beugel dragen.

Onzichtbare beugel

220315_DR_SMILE_01_MIA_BASIC_ALIGNER_HOLDING_005_v5

Kinderen maken er vaak geen probleem van als zij een beugel moeten, want veel leeftijdsgenootjes hebben er immers ook een. Voor volwassenen is het een stuk lastiger. Op latere leeftijd schamen veel mensen zich namelijk voor een beugel. Als dit ook voor jou geldt, besluit je misschien om niets te doen aan een spleet tussen de tanden. Zonde, want bij DR SMILE kun je voor een onzichtbare beugel kiezen.

Aligners zijn transparante, uitneembare beugels van kunststof die je over je tanden heen plaatst. Doordat de aligners druk oefenen op de tanden, worden deze binnen een aantal maanden op de gewenste plek gebracht. Elke 2 weken moet je wisselen van aligners om dit resultaat te behalen. Hierdoor kan je op een snelle manier het resultaat behalen!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *