Een mooie, groene en altijd verzorgde tuin is de droom van elke tuinliefhebber. Kunstgras biedt een ideale oplossing voor diegenen die niet in staat of niet in de gelegenheid zijn om regelmatig tijd te besteden aan tuinonderhoud. Het is niet alleen gemakkelijk te onderhouden, maar het ziet er ook nog eens mooi uit. Als je besluit om kunstgras zelf aan te leggen, moet je echter wel weten wat je doet. Dus wil je kunstgras zelf leggen? Lees dan hieronder de handige tips!

Voorbereiding

Kunstgras zelf in je tuin leggen is niet zo moeilijk

Voordat je begint met het aanleggen van kunstgras, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Hieronder vind je enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

Het juiste materiaal

Om kunstgras goed te kunnen leggen, moet je beschikken over het juiste materiaal. Dit omvat onder andere:

  • Kunstgras
  • Zand
  • Grind
  • Universeel grondverband
  • Lijm
  • Onkruidfolie

De juiste ondergrond

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om de juiste ondergrond te hebben. Kunstgras moet gelegd worden op een stevige en vlakke ondergrond. Als je over een oneffen ondergrond beschikt, dan is het verstandig om dit eerst op te vullen en te egaliseren.

Aanleggen van kunstgras

kunstgras-l-vorm

Nadat je de voorbereidingen hebt getroffen, kun je beginnen met het aanleggen van het kunstgras. Hieronder vind je enkele stappen die je moet volgen.

Stap 1: Uitrollen van het kunstgras

Als eerste stap moet je het kunstgras uitrollen en controleren of het past op de plek waar je het wilt leggen. Als het niet past, moet je eventueel stukken afsnijden.

Stap 2: Lijmen van het kunstgras

Vervolgens moet je het kunstgras lijmen. Hierbij is het belangrijk om te zorgen dat de lijm op een gelijkmatige manier wordt aangebracht.grote-tuin-kunstgras

Stap 3: Aanbrengen van zand en grind

Nadat het kunstgras is gelijmd, moet je zand en grind aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras op de juiste manier blijft liggen en het vermindert de kans op vervelende plooivorming. Het is aanbevolen om een dunne laag zand aan te brengen en dit vervolgens aan te drukken. Vervolgens kun je een laag grind aanbrengen, het liefst van een goede kwaliteit.

Stap 4: Lijmen van de randen

Als laatste stap moet je de randen van het kunstgras lijmen. Hierbij is het belangrijk om te zorgen dat de randen goed aansluiten op de ondergrond. Als de randen niet goed aansluiten, dan is de kans groot dat er onkruid tussen het kunstgras en de randen kan groeien.

Onderhoud van kunstgras

Het onderhoud van kunstgras is zeer eenvoudig. Je hoeft het alleen af en toe te reinigen met een bladblazer of water en eventueel een beetje zeep. Hierdoor blijft het kunstgras jarenlang mooi en groen.

Conclusie

Kunstgras is een ideale oplossing voor diegenen die niet in staat of niet in de gelegenheid zijn om regelmatig tijd te besteden aan tuinonderhoud. Als je besluit om kunstgras zelf aan te leggen, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen en de juiste stappen te volgen. Als je dit doet, dan ben je verzekerd van een mooie, groene en altijd verzorgde tuin.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *