Natuurlijke en duurzame producten gebruiken in huis is een trend. Het is hip en droogbloemen passen hier perfect bij. Het is niet meer suf en stoffig, maar juist vaak te zien in hippe interieurs. Daarnaast blijven ze lang mooi en heb je er geen onderhoud aan. Genoeg redenen om te kiezen voor droogbloemen, maar hoe worden ze gemaakt?

Zo maak je droogbloemen

witte-bloemen-nachtkastje

Een droogbloem maken begint uiteraard bij het plukken van de juiste bloemen. Niet alle bloemen zijn geschikt, bloemen met harde stelen of besjes zijn bijvoorbeeld minder geschikt. Het beste is om bloemen twee tot drie dagen nadat ze geplukt zijn, te laten drogen Vervolgens worden de bloemen ondersteboven opgehangen op een droge plek. De bloemen worden in losse groepjes verdeeld, zodat elke bloem goed kan drogen.Daarna is het een kwestie van tijd. Het drogen van een boeket duurt gemiddeld drie tot vier weken.

Wanneer de bloemen het juiste resultaat hebben bereikt, wordt nog een keer gecontroleerd of dit resultaat blijvend is. Het is belangrijk dat de droogbloemen niet gaan hangen wanneer deze in een vaas worden gezet. Mocht dit wel het geval zijn, worden de droogbloemen nog een keer opgehangen. De bloemen hebben nu de tijd om nog beter  te drogen voor een mooier resultaat. Wil je niet al deze moeite doen en drie tot vier weken wachten? Kijk dan even op Flowerfeast.com naar een breed assortiment aan droogbloemen.

Een prachtig boeket van droogbloemen

Wil je een mooi boeket van droogbloemen maken? Rozen, hortensia’s lavendel, kamille en lavendel zijn geschikte bloemen om te drogen. Naast geschikte bloemen is het ook belangrijk om de juiste kleuren te combineren. Je kan kiezen voor kleurrijke bloemen, zodat het boeket een mooi contrast heeft. Je kunt ook kiezen voor een boeket met neutrale kleuren om meer rust te creëren in je interieur. Als laatst is het belangrijk om van te voren te bepalen of je de bloemen lekker vind ruiken. Ook al zijn de bloemen een aantal weken gedroogd, er zal nog steeds geur vanaf komen. Doe hier je voordeel mee en kies bloemen die je lekker vindt ruiken.

Stijlen van droogbloemen

purple flower

Nu je weet hoe droogbloemen gemaakt worden is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe je gedroogde bloemen mooi kunt decoreren. Natuurlijk is het al prachtig om de droogbloemen in een vaas te zetten, maar je kunt het nog meer ‘opleuken door ze in te lijsten, op te hangen of in een stolp te doen. Voor nog meer inspiratie kun je kijken op Flowerfeast.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *