Banken zijn een belangrijk deel van de woonkamer en een geliefde plek om te loungen, tv te kijken en rond te hangen.

Veelzijdig en comfortabel, hoekbanken passen in grote en kleine ruimten en bieden flexibele zitmogelijkheden bij het entertainen. Als je moeite hebt met het inrichten van een hoekbank, zijn hier een paar stijlvolle tips om van je hoekbank de eyecatcher van de woonkamer te maken!

1. Decoreer rond je hoekbank

blauwe-hoekbank

Soms zijn we gewoon onzeker over hoe ver onze creatieve geest zal gaan als het op inrichten aankomt, en hier komt je hoekbank om de hoek kijken! De lengte en hoogte van je hoekbank is een handige leidraad bij het uitzoeken van boekenplanken en het rangschikken van kunstwerken boven je meubels. Het resultaat is een comfortabele ruimte die ook visueel innemend lijkt voor familie en gasten.

Het hebben van een hoekbank is ook een goede gelegenheid om een salontafel te introduceren. Dit brengt de verhoudingen van de bank in evenwicht en biedt tegelijk ruimte voor een mok thee, of als plek om je favoriete kaars en boeken op uit te stallen.

2. Creëer meer gezelligheid met accessoires

blue and white throw pillows on gray couch

Je hoekbank van accessoires voorzien heeft alles te maken met het creëren van de esthetiek die je wilt, maar soms werkt te veel van het goede niet altijd in je voordeel. Hier is onze formule om de comfy look in je voordeel te laten werken: plaats kussens links, rechts en in het midden van je hoekbank, zodat iedereen voldoende wiebelruimte heeft en er ook kussens zijn.

We zijn ook het toevoegen van een kleed niet vergeten voor een maximaal effect – drapeer het aan één kant voor een vleugje textuur of een contrasterende knaller van kleur.

3. Deel je ruimte af

hoekbank-woonkamer-openhaard

Een weids uitzicht op een beige hoekbank tegenover een open haard en met een bijzettafeltje achteraan.

Trek een onzichtbare lijn tussen de eet- en woonruimte door je hoekbank in het midden van beide ruimtes te zetten. Zo ontstaat een duidelijke scheiding zonder dat je een muur hoeft op te trekken, wat heel handig is om samen te komen en een oogje in het zeil te houden voor drankjes en hapjes die uit de keuken komen.

Ga helemaal uit je dak door een bijzettafeltje aan de achterkant van de bank te zetten, zodat een chic aanrecht ontstaat voor familiefoto’s, bloemen of andere curiosa die jouw persoonlijkheid het beste weergeven.

4. Laat het licht binnen

woonkamer-terras

De juiste hoekbank kiezen is cruciaal voor kleine ruimtes, want de imposante afmetingen van de bank kunnen de indruk wekken van een benauwde ruimte. Voor donkere kamers kun je een staande lamp achter of naast de bank zetten om de donkere hoeken op te fleuren en zo de schijnwerper – vrij letterlijk – op je bank te zetten.

Een hoekbank met verhoogde poten helpt ook bij het scheppen van een luchtige, warme ruimte door meer licht binnen te laten – een tip om op te letten als je hoekbank in de buurt van de ramen staat.

5. Beslis over een interieur stijl

woonkamer-beige-behang

Overweeg om de woonkamer te restylen bij je hoekbank, vooral als je nieuwe bank een opvallend stuk is en de aandacht verdient.

Maak een opvallend statement in de woonkamer met een felle accentmuur!

Dus log in op Pinterest en begin wat inspiratie te pinnen, maar bedenk dat je bank op de eerste plaats komt, en inrichting op de tweede!

6. Voeg een groot vloerkleed toe als finishing touch

beige-hoekbank-houten-salontafels

Als kers op de taart om je hoekbank en fris ingerichte ruimte te completeren, stellen we voor een groot vloerkleed neer te leggen om de belangrijkste meubelstukken van de kamer te verankeren. Of je nu de voorkeur geeft aan een donzig vloerkleed of een kunstig Boho motief, dit element is een stijlvolle en gezellige manier om textuur te omarmen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *