Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: er zit een flink prijskaartje verbonden aan een haartransplantatie. Niet zo gek ook dat veel mensen ervoor kiezen om deze medische ingreep in het buitenland uit te voeren. Zo wordt er gedacht dat de prijzen daar vast goedkoper zullen zijn, maar niets is minder waar. Ook in Nederland gaan we sterk vooruit met de technologische ontwikkelingen en zijn de prijzen flink gedaald. Dit maakt het voor steeds meer mensen aantrekkelijker om deze ingreep uit te laten voeren. In dit artikel nemen we je mee in de kosten voor deze transplantatie.

Groei van het haar

korte-kapsel-mannen

Wist je dat een mens gemiddeld 100.000 tot 150.000 (!) haarzakjes heeft? Het is daarbij normaal dat er iedere dag wel een stuk of honderd haren uitvallen. Wanneer je last hebt van overmatige haaruitval, dan kunnen er kale plekken ontstaan. Vaak is deze vorm erfelijk bepaald, wat voornamelijk bij mannen voorkomt. Een haar groeit in verschillende fasen, waarbij bij mensen met een korte groeifase kaalheid sneller zal optreden dan mensen met een langere groeifase. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer behandelingen om deze kaalheid op de kruin, bij de inhammen of bij de wenkbrauwen op te vullen. Dit gebeurt met zogeheten donor zakjes die vaak vanuit de achterkant van het hoofd worden gehaald.

Kosten haartransplantatie

Het is lastig om een kostenindicatie te geven aan deze medische ingreep. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld de kliniek en het aantal grafts die geplaatst moeten worden. Zo kunnen de kosten van een haartransplantatie oplopen van 2000 tot wel 7500 euro. Het is daarbij goed om de kwaliteit en eerder ervaringen van de kliniek te bekijken alvorens je een keuze maakt. Naast de keuze voor kliniek, is de prijs ook afhankelijk van het aantal grafts die je laat zetten. Een graft bestaat vaak uit 1,2 of 3 haren en op basis van het aantal grafts wordt de prijs vastgesteld. Het is moeilijk in te schatten hoeveel grafts je nodig hebt voor een specifieke plek, dus het is goed om dit te overleggen met de gekozen kliniek.

Vergoeding vanuit zorgverzekering

man-bun-kapsel

Een haartransplantatie wordt normaliter niet vergoed vanuit de basisverzekering, mits je haaruitval bijvoorbeeld het gevolg is van een ongeval, brandwonden of psychisch lijden. In sommige gevallen wil de verzekering hierin dan ook een uitzondering maken. Je kunt in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering meer lezen over vergoedingen en de voorwaarden waaraan je moet voldoen. Het is vooral belangrijk dat het een medische oorzaak heeft en om dit aan te tonen heb je een aantal medische verklaringen nodig.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *