Een hoodie bedrukken is, net als veel andere kleding, ongekend populair. Niet zo heel gek ook, want je kunt zo’n trui met capuchon op ontzettend veel manieren gebruiken. Zakelijk, maar ook zeker bij bijvoorbeeld een vereniging of gewoon thuis. Maar waar moet je op letten? En hoe zorg je dat je uiteindelijk zo lang mogelijk van je bedrukte hoodie kunt genieten? Wij geven je een paar handige tips!

Hoodie bedrukken

person in yellow and black hoodie

Je bent er over uit: je gaat een hoodie bedrukken. Maar waar begin je? En wat zijn dingen waar je om moet denken?

Zorg voor de juiste hoodie

Klinkt heel logisch, maar net als alle andere kleding die je online koopt, is het belangrijk om voor de juiste maat te kiezen. En omdat een bedrukte hoodie speciaal voor jou wordt gemaakt, kun je deze niet zomaar retourneren als de maat niet goed is. Dus extra belangrijk dat je goed bekijkt welk model en welke maat bij jou past. Vaak vind je een maattabel bij de betreffende hoodie. Neem de tijd om alles goed op te meten. Hierdoor kom je achteraf niet zomaar voor onaangename verrassingen te staan. Wel zo prettig.

Kleur

Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren stof waar je uit kunt kiezen. Over het algemeen kun je prima kiezen voor de kleur die jij het mooist vindt. Houd hierbij wel het ontwerp van je opdruk in je achterhoofd. Je zult niet de eerste zijn die er pas achteraf achter komt dat een blauwe bedrukking op een blauw kledingstuk niet echt handig is. Contrasterende kleuren zijn het beste, doordat deze tegen elkaar afsteken en dus extra opvallen. Het bekendste voorbeeld is daarbij zwart-wit, maar er zijn talloze combinaties mogelijk. Als je zoekt op ‘kleurenwiel’ vind je handige tools om contrasterende kleuren te vinden.

Een goed drukbestand

Dan misschien wel het belangrijkste in het hele proces: het drukbestand. Zonder een goed drukbestand krijg jij waarschijnlijk niet de hoodie waar jij op zit te wachten. Zeker als het om teksten, letters of andere ‘losse’ onderdelen gaat, is het belangrijk om hier goed naar te kijken. Bij de meeste drukkerijen moet je in dat geval een losstaand ontwerp aanleveren. Dit is een bestand met alleen de letters en dus zonder achtergrond. Zo voorkom je dat er op jouw, bijvoorbeeld, rode hoodie een wit vlak gedrukt wordt met daar nog bovenop de letters.

Heb je een foto of een andere volledige afbeelding? Dan hoef je hier minder rekening mee te houden. Maar het is altijd goed om extra informeren waar je drukbestand exact aan moet voldoen.

Bedrukte hoodie wassen

hoodie-zwart-heren

En dan heb je je hoodie met eigen ontwerp in huis. Hoe zorg je ervoor dat deze zo lang mogelijk mooi blijft? Een belangrijk onderdeel hiervan is het wassen. Het is niet ingewikkeld, maar er zijn wel een paar zaken waar je om moet denken. Hieronder onze tips/aanbevelingen:

  • Was de bedrukte hoodie binnenstebuiten;
  • Strijken kan, maar vermijd direct contact met de bedrukking;
  • Droog de hoodie niet in de droger, maar hang deze uit;
  • Vieze hoodie? Was deze zo snel als mogelijk;
  • Was het kledingstuk op maximaal 40 °C;
  • Gebruik nooit agressieve (was)middelen, zoals chloorbleekmiddel.

Houd je je aan bovengenoemde punten, dan weet je zeker dat je maximaal kunt genieten van jouw bedrukte hoodie. Dit geldt trouwens niet alleen voor een hoodie maar eigenlijk voor kleding met bedrukking.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *