Voor mensen met een beperkte mobiliteit is een traplift vaak de oplossing om thuis te blijven wonen. Achter deze ogenschijnlijk eenvoudige oplossing gaat echter een complexe en geavanceerde technologie schuil, die zorgvuldig is ontworpen om aan de behoeften van gebruikers te voldoen. Door de loop van de jaren zijn trapliften namelijk doorontwikkeld tot hightech hulpmiddelen. In dit artikel gaan wij verder in op de innovatie achter de traplift.

1. Veiligheid is belangrijk

Indien de stroom uitvalt, blijft de Otolift Line werken door de krachtige, ingebouwde accu.

Natuurlijk wil je dat er een veilige en innovatieve traplift aangeschaft wordt als je (groot)ouders er een nodig hebben. Hoewel trapliften in de loop der tijd weliswaar flink geüpdatet zijn, is veiligheid misschien wel één van de belangrijkste eigenschappen. Een traplift is bijvoorbeeld standaard voorzien van een veiligheidsgordel. Ook standaard: klembeveiliging. Hierdoor stopt de stoel automatisch als er iets op de trap of rail ligt. Het aantal klembeveiligingen verschilt per model.

2. Een stoel vol technologie

Je ziet het niet direct, maar de stoel zit vol met technologie. Omdat de stoel van moderne trapliften een enkele, dunne rail heeft, is de stoel voorzien van regeltechniek. Dit houdt de zitting op elk punt van de rail perfect recht. De borstelloze motor is stil, gaat lang mee en is zelfs onderhoudsvrij. Voor hele smalle trappen biedt de Reverse Drive Technology uitkomst: de stoel kan deels of zelfs volledig achteruit omhoog. Hierdoor is installatie al mogelijk op trappen van slechts 60 centimeter breedte.

3. Slimme innovaties

De voetenplank en stoel van de Otolift Two zijn opklapbaar, zodat de traplift weinig ruimte inneemt.

De tijd van logge en eenvoudige trapliften is definitief voorbij. Trapliften van nu zijn modern, slank en compact vormgegeven. En voorzien van slimme innovaties. Denk bijvoorbeeld aan een smart dashboard, waarop de status van de traplift op elk moment live inzichtelijk is. En voor sommige modellen is het zelfs mogelijk om de rail van de traplift op de eerste trede te laten starten, zonder dat dit invloed heeft op de opstap hoogte van de stoel. En om de traplift zo goed mogelijk te plaatsen, wordt de trap digitaal en tot op de millimeter nauwkeurig ingemeten met een speciaal ontworpen inmeet applicatie.

4. Modulair systeem

De grootste revolutie onder trapliften is nog wel de ontwikkeling van een modulair systeem. Waar traditionele trapliften uit enkele, grote delen bestaan, bestaat een modulaire traplift uit innovatieve modules. Omdat zij onderling uitwisselbaar zijn, kan een traplift volledig en vaak al binnen 48 uur uit voorraad geleverd worden. Een traplift installeren is voor een trapliftmonteur ook nog makkelijker geworden. Het aan elkaar koppelen van de modules gebeurt op locatie. En het hele installatieproces is in zo’n 4 uur afgerond. Zo kunnen je (groot)ouders snel weer veilig naar boven en beneden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *