Is een opblaasbare jacuzzi nou wel echt je geld waard? Wij onderzochten alle voor- en nadelen van een opblaasbare jacuzzi.

Voordelen van een opblaasbare jacuzzi

opblaasbare-jacuzzi

 1. De opblaasbare jacuzzi’s zijn een prima manier om uit te vinden of je een jacuzzi gaat gebruiken. Je kunt meestal een goedkope opblaasbare jacuzzi op de kop tikken voor ongeveer €450, wat een veel kleinere investering is dan een jacuzzi met een harde kuip!
 2. Omdat ze goedkoop zijn in aanschaf en gemakkelijk in een standaard Nederlandse stopcontact passen, kun je er letterlijk een in een doos kopen, hem oppompen met de bijgeleverde luchtblazer en dezelfde dag nog in warm water zitten. Geen lange levertijden, geen elektricien, geen gedoe! Je verbruikt ook veel minder elektriciteit dan een traditionele jacuzzi, zodat je geld bespaart op de gebruikskosten.
 3. Als je in de toekomst overgehaald wordt om je aan het echte werk te wagen, zul je beter voorbereid zijn om te weten welk type hot tub je verkiest. Je zult ook kennis hebben van de waterchemie en van alle andere klusjes en uitdagingen die met jacuzzi bezit gepaard gaan.
 4. Je tuin wordt een party-zone en er zullen vrienden (sommige die je vergeten was) bij je thuis opduiken met hun badpak aan! Het is een geweldige (en betrekkelijk goedkope) manier om weer contact te maken met familie en vrienden, en natuurlijk gebruik te maken van je tuin, die anders misschien alleen gebruikt werd om de was te drogen!
 5. Als je tuin meer op een postzegel lijkt dan op een landgoed, wil je misschien niet dat een jacuzzi het hele jaar door kostbare ruimte inneemt. Opblaasbare jacuzzi’s kun je gemakkelijk legen, leeg laten lopen en opbergen tot je ze weer wilt gebruiken! Het voordeel van gemakkelijk op te bergen is dat je ze kunt meenemen – of je nu naar een nieuw huis verhuist of zin hebt in een duik in je vakantiehuis, als je maar een watertoevoer en een stopcontact hebt, je opblaasbare jacuzzi kan het!

De nadelen van opblaasbare jacuzzi’s

luxe-opblaasbare-jacuzzi

 1. Je zult regelmatig het water moeten verversen – om de 2 weken bij dagelijks gebruik! Het filter is erg, erg eenvoudig in opblaasbare jacuzzi’s; niet wat je wilt als ze verantwoordelijk zijn voor het opvangen van alles wat van ons lichaam komt en het water helder houden! De filters zijn wegwerp en gaan niet lang mee (misschien een maand) – hoewel ze online meestal maar een tientje kosten.
 2. Het kan duur worden om het te laten werken, want er is geen isolatie om het water warm te houden – meestal alleen een deksel en misschien een grondzeil. In het heetst van de zomer is dit misschien geen probleem, maar als je je jacuzzi gebruikt bij wat koeler weer (of vroeg in de ochtend/late avond), kan dit duur worden.
 3. Er is geen ingebouwd of in-line zuiveringssysteem om het water schoon te houden en bacteriën en door het water overgebrachte ziektekiemen te neutraliseren – alleen een drijvende dispenser. Deze moet handmatig met chloor- of broomtabletten geladen worden en in de jacuzzi ronddobberen, wat betekent dat je veel chemicaliën zult gebruiken en zonder veel broom/chloor zal het resultaat vuil zijn. Chloor en broom zijn bleekmiddelen, wat betekent dat veel chemicaliën het binnenwerk van de opblaas jacuzzi zullen aantasten, wat niet te vermijden is! De aantasting verzwakt het materiaal, waardoor het vatbaar wordt voor scheuren en barsten; deze scheuren en barsten worden niet gedekt door de garantie en het is erg moeilijk te repareren omdat het reparatiemateriaal voor perforaties niet blijft plakken op de nu chemisch geschuurde zijkanten van de jacuzzi.
 4. Hoewel je meestal een garantie van 12 maanden krijgt, is de levensduur van een opblaasbare jacuzzi ongeveer 2 Zomers gebruik (als je geluk hebt!), waarna hij waarschijnlijk vervangen moet worden. Dit is ook een groot probleem, want ze zijn niet recycleerbaar – wat betekent dat als ze onvermijdelijk breken en je ze weggooit, ze voor altijd op een stortplaats zullen blijven zitten! Wij geloven sterk in ecologische duurzaamheid, dus hoewel hard shell jacuzzi’s ook moeilijk te recycleren zijn, gaat een model van goede kwaliteit meer dan 10 jaar mee, zodat het minder vaak vervangen hoeft te worden en minder afval oplevert!
 5. Opblaasbare jacuzzi’s hebben alleen een luchtblazer om de bubbels te maken, dus er is geen hydrotherapie – alleen lucht! Het probleem met dit soort jets is dat je de temperatuur niet kunt regelen, want die zal gelijk zijn aan de temperatuur van de omgevingslucht. Dus, op een koudere dag zal de lucht het water dramatisch afkoelen.
 6. Je zult de jacuzzi dan in de winter niet kunnen gebruiken. De meeste fabrikanten van opblaasbare jacuzzi’s raden af hun jacuzzi te gebruiken bij temperaturen lager dan 10 ° Celsius, want in de winter kan de verwarming het water niet zo snel opwarmen als de luchttemperatuur het water afkoelt. Als je vastbesloten bent een opblaasbare jacuzzi de winter door te gebruiken, is het een goed idee je opblaas jacuzzi in een cabine te zetten, die helpt hem relatief warm te houden.
 7. Er zijn geen zitplaatsen in de opblaasbare jacuzzi’s, dus als je erin zit, zit je op de grond op tuin- of dekhoogte. Maar hé, dat zit iedereen in je jacuzzi ook en als je allemaal wat te drinken hebt – wat maakt het uit?

Opblaasbare jacuzzi’s verdienen hun plaats en kunnen een prima uitgangspunt zijn voor iemand die zijn teen (woordspeling bedoeld) in de wereld van jacuzzi bezit steekt. Ze zijn echter geen langetermijninvestering, en hoewel ze aanvankelijk relatief goedkoop zijn in aanschaf, kan je later de prijs betalen!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *