Wat is er lekkerder dan na een lange dag in je eigen jacuzzi weg te zakken? Ze zijn niet alleen ideaal als je geen tijd hebt om naar een duur kuuroord te gaan, je kunt er ook regelmatiger in relaxen, wat kan resulteren in een betere nachtrust en minder spierpijn.

1. Wat voor jacuzzi’s zijn er?

grote-jacuzzi-bubbelkoning

Bron: Bubbelkoning.nl

Er zijn drie hoofdtypes jacuzzis. Opblaasbare jacuzzi’s zijn betaalbaar, terwijl stijve jacuzzi-achtige jacuzzis het meest hi-tech zijn.

De derde optie is een houtgestookte jacuzzi, aangedreven door brandende houtblokken. Die zijn ideaal als je je zorgen maakt over de elektrische voeding van je jacuzzi.

2. Hoeveel kost een jacuzzi?

Een opblaasbare jacuzzi heb je al voor minder dan €500 pond. Een jacuzzi met een stevig design kost tussen de €2500 en €4000, afhankelijk van het type. Grote, luxueuze jacuzzi’s met veel features kosten tot €30.000 pond. Betaal meer dan €10.000 en je hebt de neiging om een betere kwaliteit product dat is betrouwbaarder en zal een volledige service back up en garantie te krijgen.

Vergeet niet te vragen naar de installatiekosten, want sommige bedrijven rekenen dit niet mee in de prijs. Hou ook rekening met de werkingskosten. Gemiddeld kost een jacuzzi tussen €1 en €1,50 per dag om het 40°C te houden, en je moet ook nog waterbehandelingsproducten kopen.

3. Opblaasbare jacuzzi’s – zijn ze goed?

Een opblaasbare jacuzzi is niet alleen de goedkoopste optie, hij is ook relatief makkelijk te installeren in een tuin van om het even welke grootte. Bovendien kan je veel van die jacuzzi’s aansluiten op het lichtnet (zie punt 8) en kan je ze nog dezelfde dag gebruiken (zie punt 7).

Esthetisch gezien zijn opblaasbare jacuzzi’s echter niet zo aantrekkelijk als starre of houtgestookte spa’s. En ze hebben waarschijnlijk ook minder toeters en bellen, zoals masserende jets en hydrotherapieprogramma’s.

4. Waar kan ik het best een jacuzzi kopen?

Bron: Bubbelkoning.nl

Als je op zoek bent naar kwalitatieve jacuzzi’s dan ben je bij Bubbelkoning bij het goede adres. Het is verstandiger om een goede te kopen, aangezien je er dan langer mee doet en minder problemen mee zult krijgen.

5. Hoe krijg ik de jacuzzi in mijn tuin?

Sommige standaard jacuzzi’s zijn modulair zodat ze door een tuinpoort kunnen. Er zijn ook starre jacuzzi’s die op hun zijkant (zodat de hoogte de breedte wordt) op een karretje worden geleverd.

Plan de weg naar de uiteindelijke bestemming van de jacuzzi, rekening houdend met overhangende dakranden, breedte van de toegang en of er iets verwijderd moet worden, zoals schuttingpanelen.

Voorgevormde jacuzzi’s zijn onhandig en buigen niet om hoeken, dus als de toegang moeilijk is, is het een optie om er eentje met een kraan in te zetten – je verkoper kan je vast een bedrijf aanbevelen dat dat kan.

6. Wat is de beste plaats om een jacuzzi te installeren?

Je jacuzzi moet op een stevige, vlakke ondergrond staan, zoals een betonnen pad, vlonder of bestrating. Zorg ervoor dat de ondergrond het gewicht van de jacuzzi kan dragen als hij gevuld is met water en mensen (dat kan oplopen tot twee ton) – misschien moet je je terras verstevigen.

Een jacuzzi rechtstreeks op de grond zetten kan ervoor zorgen dat hij aan één kant wegzakt, met een ongelijke gewichtsverdeling en mogelijke schade tot gevolg. Denk goed na over de plaats – je hebt een proper gebied nodig rond de jacuzzi om te vermijden dat er vuil in terechtkomt en een plek waar je het meeste daglicht krijgt of een mooi uitzicht.

Bedenk ook of je de jacuzzi dicht bij het huis wil of juist ver weg, zodat je ’s avonds misschien extra verlichting nodig hebt. Een afgesloten ruimte of een scherm is ideaal: zo houdt het water meer warmte vast, wat de werkingskosten drukt, en heb je ook wat privacy.

7. Hoe lang duurt het om een jacuzzi te installeren?

jacuzzi-tuin-bubbelkoning

Bron: Bubbelkoning.nl

Opblaasbare jacuzzi’s zijn in een paar minuten opgeblazen, een paar uur gevuld en een uur of zes opgewarmd. Zelfvoorzienende jacuzzis zijn binnen een dag bedrijfsklaar. Niet-zelfvoorzienende jacuzzi’s die in de grond of in een terras verzonken zijn, doen er langer over.

8. Wat zijn de elektrische vereisten voor een jacuzzi?

Sommige jacuzzi’s kan je in een standaard stopcontact steken en heb je maar een 13 amp zekering nodig, afhankelijk van de grootte van het verwarmingselement en de pomp. Misschien moet je een elektricien een speciaal buitenstopcontact laten installeren. Controleer ook of het stopcontact beveiligd is met een stroomonderbreker of aardlekschakelaar. Als dat niet het geval is, kan je er een kopen die je in het stopcontact kunt steken.

Andere kuipen moeten door een erkende installateur op het lichtnet worden aangesloten. Je elektricien moet, als de jacuzzi permanent wordt aangesloten, de aarding van het huis loskoppelen en ook een aardelektrode bij de jacuzzi installeren.

9. Moet een jacuzzi aangesloten worden op de riolering?

houten-jacuzzi

Jacuzzi’s hebben filtratiesystemen en het water moet met speciale ontsmettingschemicaliën worden behandeld. Als je dat doet, hoef je het water gemiddeld maar één keer per maand te verversen, met drie maanden als aanbevolen maximum

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *