Waar het ene kind staat te springen om actief in de weer te zijn, moet het andere kind juist meer worden gemotiveerd om te sporten. Beweging is heel belangrijk voor de gezondheid, wat dan ook betekent dat je er zeker goed aan doet om hier tijd en moeite in te steken! Hoe krijg je je kind gemotiveerd voor beweging? We delen belangrijke tips en tricks.

Sporten in een mooie outfit

cristiano-ronaldo-kind

De outfit die wordt gedragen tijdens het sporten speelt een relevante rol. Dit kun je maar beter niet onderschatten! Bij sporten draait het immers om het lichaam: de juiste outfit kan onzekerheid weghalen, wat het plezier van het sporten vervolgens kan vergroten. Zorg daarom voor een mooie en kwalitatieve outfit voor je kind. Zit hij of zij op voetbal? Een stijlvol voetbaltenue maakt het balletje trappen een stuk leuker. Let daarbij bijvoorbeeld op de fit en de kleur: laat je kind kiezen wat er het liefst wordt gedragen. Zo kun je ook met ideale trainingspakken het sportplezier vergroten. De juiste outfit motiveert!

Op zoek naar de ideale sport

Hoewel we vaak standaard kiezen voor sporten zoals voetbal, tennis of hockey, zijn er natuurlijk nog veel meer opties mogelijk. Merk je dat je kind niet blij wordt van de veel gekozen sporten? Probeer dan eens iets anders uit. Van moderne dans tot volleybal, van badminton tot zwemmen: er zijn een heleboel sporten mogelijk. Mocht het zo zijn dat je voor de nieuwe sport een stukje verder moet rijden, is dat eigenlijk ook de overweging waard. Het gaat immers om de gezondheid van je kind! Zie de langere autoritten naar de sportmomenten toe bijvoorbeeld als momenten om even gezellig bij te kletsen met je kind.

Sporten met een leuk team

voetbal-jongeren

Als je kind op een teamsport zit, is het belangrijk dat hij of zij zich thuis voelt in het team. De sport kan immers nog zo leuk zijn, maar als de teamleden niet bevallen, beleeft je kind er alsnog geen plezier aan. Dat is zonde! Mocht er echt een probleem zijn met het huidige team, is het een idee om te wisselen van sportclub. Zo kan de sport nog wel beoefend worden, maar dan in een nieuwe kring.

Laat zelf het goede voorbeeld zien

Je zult eraan moeten geloven: laat ook zelf het goede voorbeeld zien! Het is immers nogal tegenstrijdig als je je kind aanmoedigt om actief te zijn, terwijl je zelf nooit aan beweging doet. Trap daarom ook eens samen met je kind een balletje, of ga regelmatig een rondje wandelen of fietsen samen. Zo beleven jullie er ook nog eens samen plezier aan om sportief bezig te zijn!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *