Bij de term leaseauto maakt men vaak direct de associatie met een ondernemer. Het zijn doorgaans immers de zakelijke rijders die een leasecontract afsluiten, toch? De associatie is niet onterecht omdat er inderdaad veel zakelijke leasecontracten worden afgesloten. Maar het is tegenwoordig ook mogelijk om als particulier zijnde een auto te leasen. En met alle voordelen van private lease is het logisch dat steeds meer mensen voor leasen kiezen.

Auto’s met een flexibele looptijd

auto-rijden-sneeuw

Het leasen van een auto biedt flexibiliteit. Zeker als je kiest voor een leaseauto met een flexibele looptijd. Je kunt het leasecontract dan na de duur van twaalf maanden maandelijks opzeggen. Dit is ideaal als je voor beperkte tijd een auto nodig hebt. Zou je in deze situatie een auto kopen? Dan zal je verlies maken. Bij een auto heb je namelijk te maken met afschrijving. Als je een auto na een jaar al verkoopt, is dat financieel dus niet gunstig. Een auto leasen privé is dan dus een veel betere optie. Dit geldt overigens ook als je voor langere tijd een auto nodig hebt. Private lease zorgt namelijk naast flexibiliteit ook voor financieel inzicht en voor financieel voordeel.

Goedkope verkrijgbare leaseauto’s

Private lease kent veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen van leasen, is het financiële voordeel. Je hoeft niet in een keer veel geld te betalen. Dit zorgt ervoor dat autorijden ineens een stuk toegankelijker wordt. Heb je niet de financiële middelen om een auto te kopen? Maar is een auto in jouw dagelijkse leven eigenlijk wel onmisbaar? Dan biedt private lease uitkomst. Is jouw budget voor leasen niet groot? Dan hoeft dat niet te betekenen dat je geen auto kunt leasen. Er zijn namelijk leaseauto’s in allerlei verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Je kunt zelfs kiezen voor private lease occasion. Deze tweedehands auto’s zijn nog in perfecte staat en zijn daarnaast in verhouding heel goedkoop. Voordelig een auto leasen als particulier zijnde is dus echt mogelijk.

Voordelen van leasen

blauwe-bmw-auto

Private lease is populair bij particulieren. En dat is natuurlijk niet voor niets. Privé een auto leasen is voordelig op verschillende vlakken. Allereerst is het fijn dat je niet in een keer een grote aankoopsom hoeft te betalen. Daarnaast heb je zoals gezegd te maken met flexibiliteit. Maar ook financieel inzicht is kenmerkend voor private lease. Bij een koopauto kun je onverhoopt te maken krijgen met onvoorziene kosten zoals reparatiekosten. Bij een leaseauto hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Dit soort kosten zitten namelijk al in het maandbedrag inbegrepen. Je weet bij private lease maandelijks dus precies waar je aan toe bent.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *