Probeer padel! Pa-wat? Padel (uitgesproken als padél (voor de profs) of paddle (voor de amateurs) is een mix tussen tennis en squash. Omdat je bij padel de muren kunt gebruiken, lijkt het op squash. Maar je speelt het met iets dat doet denken aan een tennisracket, je scoort hetzelfde als bij tennis, en je speelt twee tegen twee.

Wist je dat padel de komende jaren de snelst groeiende sport zal zijn? En het heeft alle potentie om nog groter te worden. In Zuid-Europese landen zoals Spanje is de sport al jaren een van de grootste van het land. Dit komt omdat padel een sport is voor alle leeftijden, het is gemakkelijk toegankelijk en gemakkelijk te leren. Padel is ook een goede aanvulling voor de meeste tennisclubs. Het is dus vaak mogelijk om het te proberen bij je plaatselijke tennisclub in Nederland.

Hieronder vind je de leukste padelbanen van Amsterdam:

Peakz Padel Sloterdijk

peakz padel sloterdijk

Deze hotspot, gelegen in Sloterdijk, Amsterdam, is niet alleen een plek om te spelen, maar ook om te leren en te groeien. Met professionele coaches en goed onderhouden banen, biedt Peakz Padel Sloterdijk de perfecte omgeving om je vaardigheden te verbeteren, ongeacht of je een beginner bent of al wat meer ervaring hebt.

De Padellers in Amstelpark Tennis

Padellers in Amstelpark

De Padellers in Amstelpark Tennis is dé bestemming voor padelliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke en levendige ervaring. Gelegen in het prachtige Amstelpark in Amsterdam, is deze locatie de ultieme hub voor iedereen die graag padel speelt, wil leren en met gelijkgestemden wil genieten van deze boeiende sport.

Padel Dam Nieuw-West

padel dam nieuw west

Stap binnen in de wereld van Padel Dam Nieuw-West, waar padel niet alleen een sport is, maar een ware belevenis. Gelegen in het bruisende Nieuw-West in Amsterdam, is deze locatie dé ontmoetingsplek voor iedereen die op zoek is naar een leuke en energieke manier om te sporten, vrienden te maken en nieuwe avonturen te beleven.

USC Padel in Oost

USC Padel in Oost amsterdam

Betreed de wereld van USC Padel in Oost, waar padel niet alleen een sport is, maar een levensstijl. Gelegen in het bruisende Oost in Amsterdam, is deze locatie dé ontmoetingsplek voor iedereen die op zoek is naar een geweldige manier om actief te blijven, nieuwe mensen te ontmoeten en het plezier van padel te ontdekken.

Padel Club Kauwgomballenkwartier

Padel Club Kauwgomballenkwartier amsterdam

De ultramoderne padelbanen en de gezellige atmosfeer bij Padel Club Kauwgomballenkwartier maken het de ideale plek om je padelvaardigheden te ontwikkelen. Of je nu een beginner bent die de kneepjes van het spel wil leren of een doorgewinterde speler die zijn spel wil perfectioneren, het vriendelijke en enthousiaste team staat klaar om je te begeleiden.

Padel: het beste van twee werelden

Waarom padel proberen als je ook kunt tennissen of squashen? Wat zijn de voordelen? Nou, het is gemakkelijk te leren. De bal vliegt niet constant weg als je je fanatieke (amateur)vaardigheden laat zien, want de baan is omringd door muren. Serveren is backhanded, je gebruikt geen rackets met strakgetrokken snaren, dus de bal is minder gevoelig.

Padel is een teamsport. Je speelt het met dubbels, twee tegen twee. Je kunt mensen ontmoeten op de baan, of een vriend meenemen. Als dreamteam kun je anderen uitdagen of van de baan geveegd worden… maar je doet het in ieder geval samen.

Vitamine D

“Iedereen is een buitenmens,” zeggen sommigen. Nou, dat komt goed van pas bij padel. Je kunt het hele jaar door buiten spelen, want je banen zijn geplaveid met kunstgras. Pak wat extra zonnestralen of overwin de wind in elk seizoen terwijl je in beweging blijft.

Zelfs als je enige ervaring hebt met squash of tennis op een blauwe baan, is een lesje padel aan te raden voordat je je vrienden uitdaagt.

Onze favoriete padellocatie: De Padellers

Onze favoriet is De Padellers (voorheen Amstelpark Padel), gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos. Het van oorsprong tennispark is ruim opgezet en heeft een geweldig restaurant en bar. Zo kun je na je padelsessie gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *