Naast heel veel kleding, schoenen, speelgoed en elektronica, wordt er nog iets heel goed verkocht in online shops: de zogenaamde ‘schaamte-artikelen’. Een beetje een rare naam, want als je weet hoe vaak ze verkocht worden, weet je ook dat héél veel mensen ze gebruiken, en waarom zou je je er dan voor schamen? Zijn er spullen die jij liever online koopt dan in een stenen winkel, en wat is daar de reden van?

Dat hoeft de buurman niet te weten

koppel-aanraken

Schaamte-artikelen. Het is een beetje een vreemd woord voor producten die iedereen gebruikt, maar waarvan we onderling toch liever doen alsof dat niet zo is. Dingen die, laten we het zo zeggen, zodanig privé zijn dat we liever niet willen dat de buurman weet dat we ze kopen.

Wat deze producten precies zijn, dat verschilt een beetje per persoon. Er zijn vrouwen die het al een beetje gênant vinden om maandverband of tampons af te rekenen, terwijl dat toch echt iets is dat niets met schaamte te maken hoeft te hebben; je hebt ze simpelweg nodig omdat je een vrouw bent. Condooms vallen ook nog steeds voor veel mensen in deze categorie. Niet dat mensen zich per se schamen dat ze ze gebruiken, nee, we zijn het er wel over eens dat dat een goed ding is. Maar ze kopen kan toch een dingetje zijn, als voor je gevoel iedereen je aankijkt en precies weet wat jij vanavond gaat doen… En wat dacht je van glijmiddel? Ook iets waar je misschien liever niet mee in je handen staat terwijl je een praatje maakt met de buurman, die toevallig ook net bij de drogist moest zijn.

Lekker uitgebreid kunnen vergelijken zonder dat iemand meekijkt

We hebben dus nogal wat spullen die we liever niet ‘in het openbaar’ kopen. Vaak zijn het dingen die met persoonlijke hygiëne of met seks te maken hebben. Ook seksspeeltjes kopen we namelijk voor een heel groot deel liever online. De buren, die ook bij de seksshop opduiken, hoeven niet te zien hoe jij je in bondage verdiept (al wil jij misschien wél graag weten waar hun interesse naar uitgaat…).

Gelukkig kun je hiervoor ook prima online terecht, waar je ook nog eens urenlang alle vibrators en andere speeltjes met elkaar kunt vergelijken. Zonder ze te voelen, dat is jammer, maar dankzij de beschrijvingen en het vele beeldmateriaal krijg je alsnog een prima beeld van het assortiment, en durf je precies te kopen wat je wilt, en kom je niet thuis met alleen het brave speeltje dat je wél uit het schap durfde te pakken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *