Een van de meest Populaire knot haarstijlen voor mannen is de man bun stijl. Ook al was deze stijl eerst alleen voor vrouwen weggelegd, groeit hij nu in populariteit bij mannen. Vandaag de dag is de man bun haarstijl een heuse trend en zou je het zeker uit moeten proberen.

Je dacht waarschijnlijk dat deze haarstijl populair is door de voetballers die hem dragen. Geen fan van voetbal? Maakt niet uit, er zijn genoeg andere populaire atleten met haarstijlen waar je uit kan kiezen. Maar, je hoeft geen atleet te zijn om een haarstijl te dragen. Als je deze optie overweegt heb ik hier een simpele gids die je op weg helpt naar de perfecte man bun haarstijl.

Wat te doen voor de ideale man bun

man-bun

 1. Groei en onderhoud van een man bun. Stel vast of je het juiste soort haar hebt; vermijdt dun, piekerig haar omdat dit makkelijk kan afbreken tijdens het stylingsproces. Dit wordt niet perse gedragen door mannen met lang haar.
 2. Laat het uitgroeien. Neem de tijd om je haar zo ver te laten groeien dat je het makkelijk omhoog kan steken. Deze lengte hieronder is ongeveer de minimumlengte voor een goede bun.
 3. Houd je haar gezond. Zorg goed voor je haar terwijl het groeit door het vaak te wassen met shampoo die je haar sterk en gevoed houdt, met een gezonde hoofdhuid. Shampoo om je haar dikker te maken wordt aangeraden voor elk soort haarstijl.
 4. Borstel regelmatig.Β Je moet misschien een aparte conditioner uitkiezen of een leave-in product kopen als je last hebt van droog haar. Gebruik een kam of borstel die je haar niet makkelijk breekt en laat de gespleten puntjes afknippen voor een gezonde look.
 5. Kies een haarstijl.Kies een semi, halve of volledige versie van deze haarstijl terwijl je haar groeit. Een semi man bun gebruikt alleen maar het bovenste deel van je haar en is vaak wat kleiner dan de andere knothaarstijlen.

Stijl het hoe je maar wilt. Met een halve bun laat je wat losse plukken over, voor een combinatie tussen een staart en een man bun. Een volledige man bun gebruikt al je haar en hier moet je dan ook een flinke lengte voor hebben.

 1. Raadpleeg je kapper. Maak je haarstijl af door producten van hoge kwaliteit te gebruiken en zo pluizigheid tegen te gaan. Er zijn verschillende manieren om je haar te stijlen en je kapper kan je hier perfect bij helpen.
 2. Doe het. Schep je haar op, vanaf de voorkant van je hoofd zo naar achteren. Herhaal dit totdat je al je haar hebt en zorg ervoor dat er geen duidelijke lijnen te zien zijn of plukken uitvallen.
 3. Maak de knot. Gebruik een stoffen elastiekje in plaats van een plastic elastiekje, zodat je haar niet wordt afgeklemd. Bind je haar een aantal keer vast om een staart te maken.

Dingen die je niet moet doen bij een man bun

man-bun-kapsel

Ook al zijn de man bun haarstijlen net zo makkelijk te bereiken als elke andere haarstijl, doet toch niet iedereen het goed. Daarom moet je het volgende vermijden, om een succesvolle man bun te creΓ«ren.

 • Vlies, vet en ongekamt haar
 • Achteloos het in een knot gooien
 • Je haar strak naar achter trekken
 • Te veel van een bepaald haarproduct gebruiken, waardoor je haar glanst
 • Een knot maken met erg kort

Een knot kan bovenop je hoofd of juist wat lager worden geplaatst.

Vouw of rol een paardenstaarten omhoog om een bun te vormen en doe hier een elastiekje om, om het vast te maken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *