Een autoverzekering lijkt soms een ongewenste uitgave, maar het doel ervan is goed: het kan je beschermen tegen financiële verliezen als gevolg van verwondingen of materiële schade als gevolg van een verkeersongeval, autodiefstal, natuurramp of een andere gebeurtenis. Maar je zou niet te veel moeten betalen om een ​​betrouwbare dekking te krijgen. Er zijn veel autoverzekeringsmaatschappijen – je hoeft alleen maar de tijd te nemen om de dekking te zoeken die bij je past, offertes te vergelijken en te profiteren van eventuele kortingen. Ook een autoverzekering berekenen kan hierbij helpen, net als de onderstaande manieren!

Claim je autoverzekeringskortingen 

blauwe-bmw-auto

Schoon rijrecord? Student met perfecte cijfers? Sommige verzekeraars bieden een reeks kortingen op basis van groepslidmaatschap, autofuncties zoals antidiefstalapparatuur, rijgeschiedenis, eigendom van de polis en meer. Hier zijn enkele groepen die in aanmerking kunnen komen voor korting, afhankelijk van de verzekeraar:

  • Voltijdstudenten met een goed academisch record
  • Goede chauffeurs (een bepaald aantal jaren ongevalvrij)
  • Chauffeurs die een cursus defensief rijden of een rijopleiding hebben gevolgd
  • Bestuurders wiens verzekerde voertuigen zijn voorzien van airbags, antiblokkeerremmen, antidiefstalsystemen of dagrijverlichting

Gebruik een vergelijkingswebsite

Je moet rondkijken als je op zoek bent naar concurrerende verzekeringstarieven. Overweeg om offertes voor autoverzekeringen te krijgen van niet alleen nationale autoverzekeringsmaatschappijen maar ook van kleinere verzekeraars, omdat je nooit weet waar de beste deals zich kunnen verbergen. Een van de eenvoudigste manieren om op zoek te gaan naar verzekeringsdekking, is door autoverzekeraars online te vergelijken. Als je liever met iemand de verzekeringsopties bekijkt, is werken met een autoverzekeringsagent een andere manier om te gaan.

Denk na over het verhogen van je eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je uit eigen zak betaalt voor de kosten van een autoverzekeringsclaim. Mogelijk kun je je maandpremie verlagen door simpelweg je eigen risico te verhogen. Toch wil je bij het bepalen van een eigen risico nadenken over je algehele financiële situatie. Als het te hoog is, kan het later financiële problemen veroorzaken als je ooit een claim moet indienen.

Begrijp welke factoren invloed hebben op je verzekeringspremie

mercedes-auto-grijs

Het is niet alleen je rij-record dat bepalend is voor de verzekeringsoffertes die je krijgt. Verzekeraars baseren de kosten van verzekeringen – hun premies – op het risico dat ze nemen door je te verzekeren. Ze gebruiken onder meer claimgegevens en persoonlijke informatie om dit risico in te schatten. Ook je postcode kan van invloed zijn op je verzekeringspremie, net als het jaar, merk en model van je auto.

Overweeg beoordelingen van derden

Het kan verleidelijk zijn om gewoon de goedkoopste autoverzekering te kiezen die je wordt aangeboden. Maar onderzoek de verzekeringsmaatschappij voordat je dit doet. Een betaalbare premie is zeker belangrijk bij het kiezen van een verzekeraar, maar het mag niet de enige overweging zijn. Een verzekeringsmaatschappij die snelle en efficiënte service biedt, kan je leven een stuk eenvoudiger maken als je ooit een claim moet indienen. Bekijk de beoordelingen van derden om een ​​idee te krijgen van het soort service dat een provider biedt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *