Heb je een klein appartement, smalle kamers of gewoonweg te veel spullen? Door te spelen met de indeling en verschillende vormen, kan je een ruimte groter laten lijken. Dat zorgt niet alleen voor een opgeruimd huis, maar ook voor een georganiseerde mind. Met deze tips creëer je meer ruimtelijkheid in huis!

Vormen

ronde-vloerkleed-onder-ronde-eettafel-min

Welke vorm hebben de meubels in huis? Vaak zijn de meubels recht toe rechtaan en de ruimtes ook. Door met andere vormen te spelen doorbreek je deze rechte lijnen. Hoe mooi het ook is, een ronde bank is niet erg praktisch noch comfortabel. Het toevoegen van ronde tafels of ronde vloerkleden is meer voor de hand liggend. Een rond vloerkleed is dan ook een veelgebruikte truc om ruimtes groter te laten ogen. Een gouden tip voor kleine ruimtes is om de meubels te verbinden met het vloerkleed. Door de meubels voor een gedeelte op het kleed te plaatsen, komt de ronding beter tot zijn recht. Zo leid je ook de aandacht af van de beperkte ruimte.

Heb je al een ronde salon- of eettafel? Creëer synergie door er een ronde vorm onder te leggen. Houd bij een eettafel wel rekening met de afmetingen. Het mooiste is om een strook over te houden als de stoelen zijn uitgeschoven.

Zones in huis

fair-rond-zwart-naturel-ronde-vloerkleed-min

Zones in huis, zoals een lees- of loungehoek, zorgen voor meer ruimtelijkheid. Door een rond vloerkleed jute neer te leggen met een bijzettafel of loungestoel op het kleed, definieer je op een laagdrempelige manier een afgebakend plekje. Doordat de aandacht uitgaat naar optische scheidingen, oogt de ruimte groter. Deze basisregel geldt trouwens ook voor (te) grote ruimtes. Het zoneren zorgt voor scheidingen binnen de ruimte. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een deel van de muur te behangen of verven of door een roomdivider of wandkast in de ruimte te plaatsen.

Het middelpunt

Door een rond vloerkleed midden in de ruimte te plaatsen met daarop de meubels, zorg je voor een samenhangend geheel. Vooral in een kleine ruimte is het lastig een vierkant/rechthoekig vloerkleed te vinden in de juiste afmeting. Omdat er dan haast geen ruimte meer is voor andere meubels, is een rechthoekig kleed niet altijd even handig. Zo zal een deel onder de meubels verdwijnen of kom je niet uit met de deur. Met een rond vloerkleed tackle je dit probleem, want het neemt minder ruimte in beslag.

vintage-vloerkleed-lago-geel-industrieelchique-10-min

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *