Ons leven is een grote verzameling losse dagen, de een vlak na de ander. De zon komt op, gaat onder, en komt weer op. Uiteindelijk wordt het leven dat we kiezen te leiden bepaald door hoe we het iedere dag indelen.

Helaas omhelsde ik het grootste deel van mijn leven weinig intentionaliteit in mijn dagen. Ik overleefde elke nieuwe dag, maar deed weinig moeite om elke dag te laten tellen. In plaats daarvan kwamen en gingen ze gewoon… en vele werden verspild voordat ik leerde hoe ik het beste uit mijn dag kon halen.

Maar in de afgelopen jaren is mijn kijk veranderd. Ik ben elke dag als een belangrijk geschenk gaan zien. Ik heb geprobeerd elke dag afzonderlijk te omarmen en het potentieel ervan te ontdekken. Ssommigen krijgen misschien meer dagen dan anderen, maar ieder van ons heeft dit ene leven gekregen. En we zouden het beste uit ons leven moeten halen.

Hier zijn 9 manieren om het beste uit elke dag te halen.

1. Doe één ding waar je van houdt.

voetbalschoenen

Behalve de dagelijkse vereisten van het leven heb je dromen, doelen en hoop. Je hebt hobby’s waar je van houdt en activiteiten die leven blazen in wie je bent. Omarm deze leven-gevende mogelijkheden. En doe elke dag één ding waar je van houdt.

2. Rust effectief uit.

Rust is even essentieel voor ons lichaam als eten, water en lucht. Ons lichaam moet dagelijks en wekelijks opgefrist worden. Verwaarloos niet om rust in te plannen. En voel je er niet schuldig over als je dat toch doet.

3. Eet goed.

recept-op-ipad-koken-lepel

Het eten dat we in ons lichaam stoppen is de brandstof waarop je de hele dag draait. We doen er verstandig aan er bij elke maaltijd voor te zorgen dat het de juiste soort brandstof is. Zorg er voor dat je wat eiwitten in je ontbijt verwerkt, je geest zal er scherper en helderder door zijn. Heb je geen tijd om te koken? Dan zijn er tegenwoordig genoeg gezonde kant-en-klare maaltijden te vinden.

4. Lichaamsbeweging.

Volgens recente studies melden mensen die regelmatig sporten dat ze gelukkiger zijn, rustiger, en beter toegerust om aan te kunnen wat de dag ook besluit hen voor de voeten te werpen. Interessant genoeg leek de studie aan te geven dat deze voordelen van dag tot dag ervaren worden, wat betekent dat je ze vandaag al kunt beginnen te ervaren door te kiezen voor slechts 20 minuten lichaamsbeweging.

5. Voltooi één grote taak.

meeting-laptop

We hebben allemaal projecten, werk, en eisen onze tijd op – dingen die we moeten volbrengen. Waarschijnlijk is je to-do lijst langer dan je in één dag kunt volbrengen. Maar om het meeste uit deze dag te halen, kies je één groot ding op je lijst en doe je dat eerst. Als je klaar bent, ga je verder met het volgende.

6. Koester je ziel.

Ons leven is meer dan vlees en bloed. Ze zijn ook geest en hart en ziel. Zoek elke dag tijd om je ziel te voeden door dankbaarheid, lachen, hoop en geloof te omarmen.

7. Wees aanwezig bij anderen.

vrienden-lachen

Leg afleidingen even opzij. Ga een gesprek aan. Stel vragen. Geef tijd voor antwoorden. En kijk mensen in de ogen als je dat doet. Hun ogen onthullen veel meer dan hun woorden.

8. Sta vroeg op.

Vroege ochtenden zijn rustig, vredig, productief, geven energie… en mijn favoriete deel van de dag.

9. Reset.

man-slapen-bed-handen-achter-hoofd

Morgen is er weer een dag met grote mogelijkheden en kansen. Je zult die willen beginnen met een schone lei en een frisse start. Neem elke avond 10 minuten de tijd om de rommel op te ruimen en je huis op te frissen voor de volgende dag. De ik van morgen zal je er dankbaar voor zijn.

10. Besteed het koken uit

Als je weinig tijd hebt om te koken, of er gewoon een hekel aan hebt, dan kan je dit het beste uitbesteden aan een bedrijf zoals Uitgekookt bijvoorbeeld die ervoor zorgt dat jij alsnog gezond eet. Zij bezorgen namelijk gezonde maaltijden bij jou aan deur!

Vandaag behoort tot de grootste geschenken die ons ooit gegeven zijn. Laten we er verstandig gebruik van maken en weigeren er ook maar één te verspillen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *