De Filipijnen liggen aan de uiterst oostelijke rand van Azië. Het staat ook bekend om zijn eilanden en rotsformaties van wereldklasse. De 7.000 eilanden zijn verdeeld over 3 grote groepen genaamd Luzon, Visayas en Mindanao, die worden bewoond door de vriendelijke lokale bevolking en inheemse stammen.

De ligging van de Filipijnen aan de Pacific Ring of Fire en dicht bij de evenaar maakt de Filipijnen vatbaar voor aardbevingen en tyfonen, maar schenkt ook een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen en ’s werelds grootste biodiversiteit.

En in dit artikel laat ik je de Filipijnse top 10 van meest adembenemende bestemmingen zien die je zeker nog een keer zult bezoeken!

De Mooiste Plekken om te Bezoeken in de Filipijnen 2020:

10. Vigan

Vigan-filippijnen

Vigan is het best bewaarde voorbeeld van een geplande Spaanse koloniale stad in Azië. Het werd opgericht in de 16e eeuw. Als je van historische plaatsen houdt, is Vigan het beste voor jou!

Op de bucketlist van de meeste toeristen staat de Early Calle Crisologo-wandeling. De beste tijd om dat te doen is waarschijnlijk voor zonsopgang. Dus maak je camera’s maar klaar!

Vergeet niet om hun beroemde Vigan Longganisa te proeven.

9. Maria Cristina Watervallen

Dit zijn de meest populaire watervallen in de Filipijnen, te vinden in Iligan City. Ze worden ook uitgeroepen tot de 2e hoogste set watervallen van de Filipijnen. Het zal je hart betoveren met zijn betoverende schoonheid.

Behalve dat het een natuurlijke schoonheid is, drijft Maria Cristina Falls de Agus VI waterkrachtcentrale aan, die onder andere Mindanao van stroom voorziet.

8. Banaue Rijstplateau’s

Banaue-filippijnen

De Filipijnen zijn ook rijk aan landformaties, net zoals de 2000-6000 jaar oude plateau’s die waren gebogen om bergen te vormen in Apayao, Benguet, Mountain Province en Ifugao. Het heeft een totale oppervlakte van 251.778 hectare. UNESCO verklaarde de plateau’s als werelderfgoed.

Het wordt ook wel het “Achtste Wereldwonder” genoemd. De rijstplateau’s waren grotendeels met de hand gebouwd, met handgereedschap en met behulp van dierlijke kracht. Geweldig toch?

7. Tinuy-an Watervallen

Tinuy-an-filipijnen

De Filipijnen staan ook bekend om de vele verschillende soorten majestueuze watervallen. En een paar daarvan zijn de Tinuy-an Watervallen. De Tinuy-an-watervallen liggen in Bislig City en staan bekend als de “Kleine Niagara-watervallen van de Filipijnen”. Het is een van de breedste watervallen van het land.

Moeder Natuur heeft altijd indruk op ons gemaakt, en de Filipijnen zijn een van de gelukkige landen met zoveel prachtige en majestueuze omgevingen.

6. Oslob Walvishaaien Kijken

Oslob-filipijnen

Een andere hoofdattractie, afgezien van het adembenemende uitzicht, is zwemmen met de grote vriendelijke reus, de walvishaai. De Oslob Whale Shark-ervaring wordt beoordeeld als een van de beste plekken om met walvishaaien te zwemmen in de Filipijnen.

Tegen een zeer redelijke prijs kan je 30 minuten snorkelen met de butandings of walvishaaien. Voeg dit zeker toe aan je bucketlist!

5. Chocolate Hills

Chocolate Hills filipijnen

Nog een geweldig en origineel fenomeen van Moeder Natuur: De Chocolate Hills die te vinden zijn in Bohol City, Filipijnen. The Hills zijn niet twee, maar meer dan 1.268 kegelvormige heuvels. De chocoladeheuvels lijken eindeloos te zijn als je op de top van Carmen Town bent. Veel geologen vonden het maar vreemd vanwege de geologische formatie en de heuvels zijn verspreid over een oppervlakte van 50 vierkante kilometer of meer en variëren in grootte van 30 meter tot 120 meter hoog.

4. Siargao Eiland

Siargao filipijnen

Ben je een strandliefhebber? Nou, blijkbaar is Siargao een van de best bewaarde geheimen van de Filipijnen. Dit eiland staat bekend om zijn golven, dus als je een surfer bent is deze plek geweldig! Maar zelfs als je geen surfer bent, zijn er nog steeds activiteiten die je hier kunt doen om van je verblijf te genieten, net als zwemmen in het zwembad met angelloze kwallen of paddleboarden. Dat is waanzinnig spannend toch ?!

3. Boracay

Boracay filipijnen

Boracay staat bekend om zijn prachtige, lange, witte zandstranden. Hun faciliteiten zijn beschikbaar voor verschillende watersportactiviteiten zoals zeilen, windsurfen, jetskiën, snorkelen en duiken. Het plezier in Boracay houdt niet op als de zon ondergaat, veel bars en restaurants serveren tot laat in de avond nog drankjes en eten.

Maar in april 2018 was het strand zes maanden gesloten voor herstelwerkzaamheden en om een snel verslechterende infrastructuur te verbeteren.

Hoewel Boracay weer open is, zijn er nu veel regels die moeten worden gehandhaafd om de impact van het toerisme te beperken en om het eiland veilig te houden terwijl het nog steeds bijkomt.

2. Puerto Princesa

Puerto Princesa filipijnen

Puerto Princesa is de hoofdstad van Palawan. Er zijn zoveel mooie dingen te doen in dit tropische paradijs, het kan zo maar je volgende avontuur worden met je familie en vrienden! Een van de beroemdste avonturen hier is om naar de ondergrondse rivier te gaan die wordt beschouwd als een van de 7 wonderen van de natuur en een UNESCO-werelderfgoed. Vergeet ook niet om te eilandhoppen!

1. Coron Palawan

Coron Palawan filipijnen

Als je een duiker bent en je wilt duiken in een rustig gebied, dan is Coron dé plek om te ontspannen. Het heeft het helderste water, zeer mooie en fijne stranden en is omgeven door kalkstenen kliffen. Dit is een eiland dat je niet mag missen. Coron biedt zes grote, intacte scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog aan om naar toe te duiken en een van ’s werelds meest unieke duiklocaties in het meer.

Als je in Coron bent, zijn er onbeperkte bestemmingen en stranden om naartoe te gaan. Je kunt ook een verblijf in een boomhut met geweldig uitzicht op het strand boeken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *