De wereld is prachtig. Het is vol van wonderlijke plekken waar de meeste van ons niet eens vanaf wisten. Van sprookjesachtige watervallen, en verloren steden, tot mysterieuze monumenten en natuurwonderen. Hier is een verzameling van een aantal mooiste plekken om te bezoeken en je ziel met iets onvergetelijks te vullen. Dit zijn de tien meest mooiste plekken op aarde, die je allemaal zeker wilt zien voordat het erop zit.

Wat zijn de tien meest prachtige plekken op aarde? Hieronder volgt de lijst van de top 10 mooiste plekken op aarde.

10. Four Seasons Resort Bora Bora

Four Seasons Resort Bora Bora

Four Seasons Resort Bora Bora is een luxueus resort in Motu Tehotu op het eiland van Bora Bora, in de Genootschapseilanden van Frans-Polynesië. Het Resort is onderdeel van Four Seasons Hotels and Resorts, een hotel management bedrijf uit Toronto. Het is ook nog eens een van de mooiste plekken waar je maar kan verblijven. Als je de kans krijgt, moet je dit resort zeker bezoeken. Het is overigens zeker ook de meest populaire plek in de wereld.

9. Paterswoldse Meer, Groningen, Nederland

Schaatsen op het Paterswoldse Meer, een meer in het zuiden van de stad Groningen. Het Paterswoldse Meer is een van die plekken waar je op natuurijs kan schaatsen in een adembenemende omgeving. Onderdeel van de meren van Groningen en Drenthe, maar vooral een favoriet onder de bezoekers van Nederland vanwege de ongelofelijke buurt. Als je een schaatsliefhebber bent, moet je hier minstens één keer naar toe zijn geweest in je leven. Het is het hele jaar door een populaire recreatieplek. Maar, tijdens de winter bewijst het meer zich als één van de beste schaatsbanen ter wereld.

8. Tian Tan Buddha op Lantau Eiland, Hong Kong

Tian Tan Buddha Lantau

Tian Tan Buddha is een van de grootste must-see bestemmingen voor bezoekers aan Hong Kong. Dit standbeeld, ook wel bekend als de Big Buddha, is ’s werelds grootste Boeddhabeeld, gemaakt van brons, 34 meter lang, 250 ton zwaar en afgemaakt in december 1993. Het is daarnaast ook nog het middelpunt van boeddhisme in Hong Kong. Ten slotte is het één van de meest Populaire toeristische trekpleisters van Hong Kong.

7. Blue Caves, Zakynthos, Griekenland

Blue Caves Zakynthos

Blue caves villa is eigenlijk wel de beste place to be in Zakynthos, het grootste eiland van de Ionische Zee. In de westkust biedt Zakynthos een van zijn meest prachtige uitzichten: de blue caves. Ze staan ook wel bekend als de blue caves van Volimes, het pittoreske dorp waar ze zich bevinden. Het onderscheidende van de blue caves is dat ze op een betoverende wijze het golven van het water en de blauwe kleur reflecteren. Het water reflecteert het licht van de heldere lucht op zijn beurt. Het is een afgelegen stuk op het eiland, dat toch alles biedt waar je maar naar kan zoeken. Het is absoluut een prachtige plek met adembenemende uitzichten over de turquoise Ionische Zee.

6. Pulpit Rock, Preikestolen, Noorwegen

Pulpit Rock Preikestolen

Pulpit Rock is een van de meest bezochte toeristische attracties in de natuur van Noorwegen. Het is een steile en massieve klif, 604 meter boven Lysefjorden, tegenover de Kjerag plateau in Forsand, Ryfylke, Norwegen. De top van de klif is ongeveer 25 meter bij 25 meter en zo goed als plat. Hij wordt elk jaar door 150.000 – 200.000 mensen bezocht. Verder is het ook nog eens de meest bezochte toeristische trekpleister in de natuur van Noorwegen. Door zijn gestegen populariteit zijn de bezoekers massaal de 3.8 km lange hike aangegaan naar Preikestolen. BASE jumpers springen vaak van de klif af.

5. Plitvice Lakes National Park, Kroatië

Plitvice Lakes National Park

Als jij een van die mensen bent die een lijst heeft van de mooiste plekken op aarde, die je voor het eind van je leven moet hebben bezocht, daan moet Plitvice Lakes zeker op je lijstje komen. Plitvice Lakes National Park is het oudste nationale park van Zuid-Europa en tevens de grootste van Kroatië. Opgericht in 1949, bevindt dit park zich in het bergachtige karstlandschap van midden-Kroatië. Hij is, samen met de eerste natuurterreinen ter wereld, onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Meer dan 1.200.000 mensen bezoeken elk jaar dit park. Als je de kans ooit krijgt, moet je 100% zeker gaan.

4. Crystalline Turquoise Lake, Jiuzhaigou National Park, China

Dit meer bevindt zich in de Jiuzhaigou Vallei, onderdeel van de Min Bergen op de rand van het Tibetaanse plateau, maar staat vooral bekend om zijn meerlagige watervallen, kleurrijke meren en besneeuwde toppen. Het Crystalline Turquoise Meer is een van de grootste attracties van het Jiuzhaigou National Park in China. Het meer is uniek door zijn kristalheldere water, dat niet lijkt te zijn aangeraakt door elk levend wezen op aarde voor de afgelopen decennia. Het meer staat ook bekend als de Five Flower Lake van China. Een ontelbare hoeveelheid kleuren, zoals turquoise, blauw, groen en geel komen voor in het Crystalline Meer. Jaarlijks komen er bijna 200.000 mensen naar het Crystalline Turquoise Meer om de prachtige kleuren te aanschouwen.

3. Benteng Chittorgarh, India

Chittor Fort - Wikipedia

Deze plek, in de Rajasthan staat van West-India, behoort toe tot de benteng of fort en heeft reizigers en historici over de hele wereld geïnspireerd en aandacht gegeven. Als een van de grootste forten van India, heeft de Chittor zeker een van de meeste magische uitzichten en wonderlijke kenmerken. Naast dat het natuurlijk glorieus is, heeft deze plek een grootse geschiedenis achter zich en zal het bezoekers meer leren over de geschiedenis en cultuur van India. In dit fort, kan je enorme paleizen, historische tempels en prachtige torens zien.

2. Capilano Suspension Bridge, Vancouver, Brits-Columbia

De Capilano Suspension Bridge is een simpele hangbrug over de Capilano Rivier, in Vancouver, Brits-Colombia, Canada. Met een lengte van 140 meter en een hoogte van 70 meter, is deze brug de meest populaire, charmante toeristische trekpleister. De brug is onderdeel van een privéfaciliteit, waardoor je een toegangskaartje moet kopen. Deze brug trekt elk jaar meer dan 800.000 bezoekers. De hangbrug staat bovenaan de lijst van ‘s werelds mooiste plekken om ooit te bezoeken. Als je ooit in je hele leven de kans krijgt, neem ‘m en bezoek de brug. Ik verzeker je, je gaat het geweldig vinden.

1. De Tuinen van Marqueyssac, Vézac, Frankrijk

Marqueyssac gardens Vézac

Het dorp van Vézac in de Dordogne regio van Frankrijk is dé place to be als het gaat om bizarre landschappen, met dank aan de Tuinen van Marqueyssac. Deze verbluffende, kunstzinnige landschappen omhullen de Château de Marqueyssac – gebouwd in de 17de eeuw. De bubbelachtige, ronde vormen van de tuin worden nauwkeurig onderhouden door actieve aanwezigen, waardoor een ontwerp wordt behouden dat 300 jaar geleden is ontwikkeld. De tuinen staan bovenaan onze lijst van de mooiste plekken op aarde. Iemand anders noemde dit zelfs de beste toeristische plek op aarde.

Waar is de mooiste plek op aarde? Iedereen heeft een eigen mening over waar je het best naartoe kan gaan op de wereld. Dit is mijn lijst, deel jouw favorieten in de reacties hieronder alsjeblieft!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *