Jassen zijn items, die onmisbaar in onze kledingkasten zijn. Ze zijn er in verschillende kleuren, designs en varianten. Ongeacht wat je smaak ook is of onder welke omstandigheden je de jas wilt gaan dragen, er is voor iedereen wel een geschikte jas te vinden.

Wij richten ons in dit artikel op winterjassen, aangezien dit het belangrijkste kledingstuk in de categorie outdoorkleding is en hier op onze website hebben wij talloze ontwerpen van verschillende merken voor je bekeken. Een van deze merken is Canada Goose, één van de meest geliefde merken in Noord-Amerika en vanwege zijn populariteit zelfs nu ook bekend op alle andere continenten.

Naast de hoge kwaliteit van de jassen en hun ongelooflijke warmte en isolatie, staat Canada Goose ook bekend om de hoge prijzen. Je kan ze eigenlijk een beetje vergelijken met Parajumpers.

In een vorig artikel van ons hebben we al uitvoerig besproken waarom die prijzen zo hoog zijn en of ze ook echt gerechtvaardigd zijn.

Ons onderwerp voor het artikel van vandaag is in feite het onderscheiden van een echte jas van Canada Goose met een neppe.

Met de voortdurend evoluerende technologie is de kwestie van namaakproducten tegenwoordig iets heel gewoons geworden en praktisch elk merk van luxe producten heeft last van vervalsingen, soms tot het punt waarop het ongelooflijk moeilijk te zeggen is of het om een echt of een namaakproduct gaat.

Om dit probleem tegen te gaan, hebben veel merken tegenwoordig extra maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat hun producten steeds moeilijker te reproduceren zijn. Dat is ook het geval met Canada Goose.

Nu dat is besproken, kunnen we echt beginnen!

Waarom kun je beter geen neppe Canada Goose jas kopen?

canada-goose-jas

Hoewel het lijkt alsof je een betere deal krijgt voor ‘hetzelfde product’, is dat zelden ook het geval. Zeker als het gaat om kledingmerken zoals bijvoorbeeld Canada Goose, die winter kleding ontwerpen.

Je krijgt niet alleen gegarandeerd een product van mindere kwaliteit, wat dientengevolge een slechtere prestatie en algehele duurzaamheid betekent, maar de natuurlijke materialen die in namaakproducten worden gebruikt, kunnen ook een bedreiging voor je gezondheid vormen.

Canada Goose koopt zijn dons en coyote bont op een ethische manier en voldoet aan de vereiste normen, die niet alleen garanderen dat de dieren humaan werden behandeld, maar ook dat het dons, de veren en de vacht allemaal gezuiverd en van de beste kwaliteit zijn.

Dit is helemaal niet het geval met een namaakproduct, dat niet alleen niet eens in de buurt komt van een norm maar ook, dankzij het gebruik van niet-traceerbare vulstoffen en bont, kan zijn besmet met bacteriën of meeldauw.

De meeste neppe Canada Goose jassen worden gemaakt met behulp van illegale en onethische productiepraktijken en dan niet alleen vanwege het gebruik van producten van mindere kwaliteit, maar mogelijk ook door het gebruik van kinderarbeid om het te maken.

Zoals je kunt zien, brengt namaak – hoe aantrekkelijk het ook mag zijn vanwege het lagere prijskaartje – ernstige risico’s met zich mee en dan niet alleen voor je gezondheid en je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Hoe kun je een fake Canada Goose jas herkennen?

1. De verkoper

Image result for canada goose store

Eerst en vooral kun je, voordat je zelfs maar de details van de jas gaat bekijken, al zien aan de site of plaats waar je een jas van Canada Goose wilt kopen of je een echt product krijgt of niet.

Canada Goose heeft een lijst met verkopers, die door het merk worden onderschreven en alleen echte jassen van Canada Goose verkopen. Sommige verkopers op Amazon zijn bijvoorbeeld echte detailhandelaren. Het is nog beter als je rechtstreeks bij het merk of bij één van zijn winkels kunt kopen.

Voor extra veiligheid heeft het merk een URL-check beschikbaar gesteld, waarin je het URL-adres van een online winkelier kunt plakken om te controleren of ze echte producten van Canada Goose verkopen of niet.

2. De verpakking

canada-goose-doos

Net als bij andere echte en kwaliteitsmerken, is ook de verpakking van het product van goede kwaliteit. In het geval van Canada Goose wordt het jack in een witte doos met het merklogo in het midden geleverd en is het gevouwen en bedekt met doorzichtig plastic om het te beschermen.

3. De naden en de stiksels

Image result for canada goose seams

De jassen van Canada Goose ondergaan een nauwgezet productieproces, dat ervoor zorgt dat elke steek, naad en detail op de juiste plek zit.

Namaakproducten daarentegen hebben dat niet. Slecht uitgevoerde stiksels zijn daarom een duidelijk teken dat de jas niet echt is.

4. De Arctic Program in het logo

canada-goose-arctic-disc-toque-zwart

De Arctic disc is het handelsmerk van Canada Goose. Het werd in de jaren tachtig door David Reiss ontworpen en gemaakt om een omgekeerd beeld van de noordpool weer te geven, bestaande uit een witte landomtrek met daarin kleine blauwe details. De witte massa staat voor de oceaan en de blauwe stippen zijn eilanden, zoals werd uitgelegd door de CEO van het merk Dani Reiss.

De Arctic disc draagt de naam Canada Goose en het ‘Arctic Program’ logo is aan weerszijden met esdoorn bladeren aan de zijkanten geborduurd.

5. Hoe weet je of het logo van Canada Goose echt is?

nep-echt-canada-goose-logo

Links: echt
Rechts: nep

De geborduurde details zijn een gemakkelijk punt van herkenning, aangezien een nagemaakt exemplaar zelden zo goed is gemaakt en je dus duidelijk kunt zien dat het om namaak gaat.

De esdoornbladeren kunnen ongelijk zijn en missen het karakteristieke detail dat je in een echt logo ziet. Ook bij de ‘oceaan en de eilanden’ ontbreken details en ze zijn ongelijk geborduurd.

Een ander ding om naar te zoeken, is de verkeerde uitlijning van de tekst of de bladeren.

Ten slotte zijn spelfouten een ander veelvoorkomend probleem bij vervalsingen.

6. De vacht

Image result for canada goose fur

De bontafwerkingen van Canada Goose zijn gemaakt van Coyote bont, dat van hoge kwaliteit is en een aparte look en feel heeft. De biezen zijn ongelooflijk zacht en vol.

Op namaakproducten is de vacht niet van hoge kwaliteit en ook niet van coyote maar meestal gemaakt van honden- of wasberen bont, dat grover en stijver is dan coyote bont.

Daarom ontbreekt het aan volheid en gaat het vaak gepaard met slechte naden en stiksels.

Inmiddels verkoopt Canada Goose geen echt bont meer vanwege het dierenleed.

7. Het hologram en het label

canada-goose-hologram-label

Sinds 2017 is Canada Goose begonnen met het naaien van zijn unieke hologramlabel op al zijn producten. Dit label is exclusief voor het merk gemaakt en bevat het beeld van de ijsbeer, als symbool van de betrokkenheid van het merk bij Peace Brigades International (PBI) om ijsberen te redden en hun leefgebied te behouden.

Het hologram is vaak niet aanwezig op namaakjassen en parka’s en erger nog, het label is soms slecht genaaid en rommelig, waarbij de draden loskomen en niet de gedetailleerde productinformatie bevatten, die een echt label van Canada Goose wel heeft.

In gevallen waarin zowel het hologram als een meer gedetailleerd label aanwezig is, zul je inconsistenties aantreffen als het gaat om de plaatsing van het hologram en de ontbrekende informatie op het vervalste label.

3. Conclusie

Ons laatste advies zou zijn om weg te blijven van sites of verkopers die de URL-controle van Canada Goose niet doorstaan. Of verkopers die terughoudend zijn om een terugbetaling aan te bieden in geval van namaakproducten of geen hoge kwaliteit foto’s van het daadwerkelijke product kunnen leveren.

OOK INTERESSANT

1 Comment

  1. ik heb een canada goose jas gehaald maar de canada goose jas logo staat aan de rechter kant dus aan de rechter mauw maar op elke jas staat die links is die dan nep?

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *