Een loungeset: in heel veel tuinen zie je het voorbijkomen. Dat is dan ook niet gek, want met een fijne loungeset kun je heerlijk loungen in eigen tuin. Ben jij ook van plan om dit te kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je wilt tenslotte wel de juiste keuze maken. Waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een nieuwe loungeset? Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje.

De ruimte in de tuin

tuin-onderhouden

Bij tuinmeubelen kopen is het altijd goed om te letten op de ruimte die je hebt in de tuin. Je hebt er tenslotte niets aan als je straks een loungeset koopt die helemaal niet in je tuin past. Het is dus goed om vooraf de beschikbare ruimte te meten. Bedenk waar in de tuin je graag een loungeset zou willen plaatsen. Meet deze ruimte op, zodat je een duidelijk beeld hebt van hoe groot de loungeset maximaal kan zijn. Zo voorkom je dat je straks niet de juiste maat koopt.

Het budget

Loungesets zijn er in allerlei prijsklassen. Het kan daarom handig zijn om vooraf een budget op te stellen. Denk na over hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn aan een nieuwe loungeset voor in je tuin. Bedenk wel dat het een investering is voor een langere periode, want je kunt hier vaak lang van genieten. Zodra je een budget hebt opgesteld, kun je binnen deze prijsklassen gaan zoeken.

Het materiaal

tuin-terras-gezellig

Een belangrijk onderdeel om op te letten, is het materiaal. Loungesets zijn namelijk beschikbaar in verschillende soorten materialen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor hout, kunststof, RVS of wicker. Het materiaal dat je kiest bepaalt voor een groot deel de stijl. Met bijvoorbeeld het materiaal hout creΓ«er je een landelijke en natuurlijke uitstraling en met kunststof meer een moderne uitstraling.

Het onderhoud

tuin-stoelen-veranda

Ook een belangrijk punt om op te letten, is het onderhoud. Het ene materiaal vergt namelijk meer onderhoud dan het andere materiaal. Bij bijvoorbeeld hout is vaak best wat onderhoud nodig, omdat hout meer kans heeft om snel aangetast te worden of om te gaan rotten. Als je op zoek bent naar een loungeset die maar weinig onderhoud nodig heeft, kun je beter kiezen voor een materiaal als bijvoorbeeld kunststof of wicker. Dit materiaal hoef je vaak alleen maar zo nu en dan schoon te maken met een sopje.

De beschermhoes

Bij het kopen van een nieuwe loungeset is het altijd goed om ook te kijken naar een passende beschermhoes. Dit kan namelijk goed van pas komen. Je kunt deze hoes gebruiken om vuil en water tegen te houden of als er bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden verwacht worden. Ook als je de loungeset van plan bent om op te bergen in de wintermaanden, kan een beschermhoes handig zijn. Op deze manier kun je het namelijk beschermen tegen stof en ziet het er nog goed uit wanneer je deze weer in de tuin neer gaat zetten.

Kortom: bij het kopen van een nieuwe loungeset komt nog een hoop kijken. Denk hier dus niet te makkelijk over en maak geen overhaaste beslissingen. Het is tenslotte wel van belang dat je 100% achter je keuze staat en dat jij optimaal van je nieuwe loungeset kunt genieten straks!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *