Iedereen heeft een eigen smaak, maar we laten ons vaak leiden door trends of de nieuwste meubels voor in de woonkamer. Wat we vaak niet weten is dat interieur bewust, of onbewust, heel belangrijk is op hoe we ons voelen in huis. Het meest bekende hiervan is de oude Chinese kunst van feng shui. Hierbij is de juiste plaatsing van het juiste meubilair van groot belang. Zorg voor een innerlijke rust met de nieuwste meubels in de woonkamer.

Rustig en simpel

kerstboom-interieur-bruin-woonkamer

Een oude bekende trend die nog steeds meegaat is ‘rustig en simpel’. Na een lange periode van een pandemie is het dagelijkse leven weer als voorheen en lijden we weer ons drukke bestaan. Als we thuis zijn, willen van deze drukte af en verlangen het liefst naar rust. Dit is dan ook terug te zien in ons meubilair. We zien veel eenvoud terug, denk bijvoorbeeld aan een zwevend tv meubel, maar willen hiervoor ook graag warmte voor terugkrijgen. Om dit voor elkaar te krijgen wordt er veel gebruik gemaakt van (verschillende soorten) hout.

Meer groen

Het jaar 2020 en 2021 zijn de jaren geweest waarin we het meest thuis hebben gezeten. Het besef is er bij velen gekomen dat we te weinig groen in huis hebben staan. Vooral degene die in de stad wonen hebben meer groen in huis gehaald de afgelopen tijd. Niets is mooier dan een Strelitzia Nicolai prominent in de woonkamer te hebben. Maar een Calathea naast je tv op je tv meubel is ook fijn om aan te zien. Zorg en dan wel voor dat je tv meubel groot genoeg is!

Industrieel

industriele-woonkamer-bank

Een trend wat we al langer zien, maar nog lang niet op zijn retour is, is industrieel. Er wordt veel gebruik gemaakt van staal en donkere kleuren. Als dit gecombineerd wordt met rustige, simpele meubels creëer je een stoere look. Een groot voordeel wat hierbij komt kijken is dat het heel makkelijk te combineren is en een lange levensduur heeft.

Onderhoud

De truc van een mooie, moderne en trendy woonkamer hebben is niet alleen de inrichting. Het onderhoud van je meubels is minstens net zo belangrijk. Meubels van hout moeten op zijn tijd gereinigd worden en in houtolie worden gezet. Je lederen bank moet wel eens ingevet worden en je fauteuil van textiel mag regelmatig behandeld worden met een textielreiniger. Zorg er dus niet alleen voor dat je de nieuwste meubels in huis hebt, maar ook dat je deze goed onderhoudt!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *