Bij het kopen van een auto komen een aantal dingen kijken waar je rekening mee moet houden. Wat past het beste bij jou rijgedrag? Rijd je heel veel kilometers of juist heel weinig? Wat wil je, naast jezelf, allemaal mee kunnen nemen? Dit zijn vragen waar je rekening mee moet houden als het gaat om het kopen van een andere of nieuwe auto.

Brandstof

rode-aston-martin-auto

De laatste jaren is er veel veranderd op het gebied van mobiliteit. Zo zijn elektrisch en hybride auto’s steeds populairder geworden en is er ook meer aanbod op de markt. Een paar jaar geleden was het lastig om een betaalbare hybride occasion te vinden maar dat wordt steeds makkelijker. Dit komt met name omdat veel producenten voornamelijk (deels)elektrische auto’s produceren waardoor er meer aanbod komt aan nieuwe auto’s. Dit zorgt ervoor dat mensen met een ‘oudere’ hybride deze inruilen voor een nieuwer model waardoor de ‘oudere’ hybrides de occasionmarkt betreden. Ben je nog niet toe aan een vorm van elektrisch rijden of valt de aanschaf hiervan niet binnen jouw budget? Maak dan een overweging tussen diesel en benzine. Als je veel kilometers rijdt kan het lonen om een diesel te rijden omdat diesel goedkoper is dan benzine. De wegenbelasting is echter hoger, dus reken van tevoren uit of het voor jou loont.

Luxe

blauwe-bmw-auto

Ga je voor een luxe auto met alle opties? Dan ben je, logischerwijs, meer kwijt dan aan een auto zonder of met minder opties. Bepaal wat een auto voor opties moet hebben en kijk of dat past binnen jouw budget. Uiteraard spelen er nog meer zaken mee die de prijs van de auto bepalen. Zo zal je voor een jonge auto met weinig kilometers over het algemeen meer betalen dan voor een auto uit hetzelfde bouwjaar met veel meer kilometers op de teller.

Ga je een auto kopen? Doe vooral goed vooronderzoek en bepaal welke vereisten jouw auto moet hebben voordat je proefritten gaat maken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *