De tijd dat je als man alleen een verlovings- of trouwring droeg, ligt al ver achter ons. Tegenwoordig is het een mooie accessoire die je outfit en look helemaal compleet maakt. Er zijn zoveel verschillende soorten ringen, dat het lastig is om te kiezen. Sommige ontwerpen zijn stoer en robuust, terwijl andere meer elegant en verfijnd zijn. Hoe kies je nu de perfecte ring en hoe draag je hem eigenlijk? Hieronder vertellen we je alles wat je weten moet.

Welke ring kies je?

Zilver, goud, kunststof en zelfs hout: mannenringen zijn er in veel verschillende ontwerpen, materialen en maten.  Maar niet alles past altijd bij elke man of elke gelegenheid. Het is dus zaak om te kijken wat jij op elk moment wilt uitstralen. Zoals gezegd, zijn er veel verschillende soorten en stijlen ringen. Zo heb je gladde ringen, rond of plat, in zilver en goud. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en doen het altijd goed. Verder is er natuurlijk de klassieke zegelring. Deze kennen we vooral als ring voor de man die ‘het gemaakt heeft’. Hij is er in goud met gekleurde steentjes of een stempel. Maar tegenwoordig zien we ook veel zilveren zegelringen. Tot slot zijn er de ringen met bijzondere ontwerpen, waaronder de trendy chunky ring.

Welke hand en vinger?

man-zegelring-zilver

Laten we eerst eens wat meer licht schijnen op de hand waaraan je de ring draagt. Je kent natuurlijk het feit dat een verlovingsring meestal rechts wordt gedragen en de trouwring juist links. Maar er komt meer bij kijken. De rechterhand wordt meestal gezien als de actieve hand. De meeste mensen zijn rechtshandig: ze schrijven met rechts en geven met rechts een hand. De linkerhand wordt daarentegen meer beschouwd als de creatieve kant en als de hand van je overtuigingen.

Draag je jouw decoratieve ringen rechts, dan maak je daarmee meer een statement. De ring valt meer op, doordat je die hand meer gebruikt. Wil je meer een overtuiging uitdragen en een ring die wat subtieler is, dan kies eerder voor de linkerhand. Ook de vinger waaraan je de ring draagt heeft een betekenis:

  • Aan je pink draag je veelal wat kleinere ringen, maar deze vallen wel erg op omdat de pink aan de zijkant zit. Via je pink kun je ook een echt statement maken en laat je zien dat je trouw bent. Niet voor niets kennen we de ‘pinky promise’! Kleine ringen kun je trouwens ook om halverwege de vinger dragen, daar waar het het bot wat dunner is.
  • De ringvinger is de klassieke plek voor je ringen. Maar daar draag je vooral voor ‘relatieringen’.
  • Om de middelvinger dragen we liever geen ring, obviously. Niet alleen door de betekenis van de middelvinger opsteken, maar ook omdat het daar vaak in de weg zit. De wijsvinger wordt dan wel weer vaak geringd. Denk aan zegelringen en ringen waarmee je de band van familie, genootschappen en verenigingen laat zien.
  • Een ring om je duim zou rijkdom representeren. Met een stoere mannen ring aan je duim straal je macht, kracht en succes uit.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *