Een modern interieur is in deze tijd niet weg te denken, je herkent het aan strakke lijnen, minimalisme en openheid. Het geeft je ruimte een luxe uitstraling zonder poespas. Materialen die goed samengaan met een modern huis zijn metaal, kunststof, leer, glas en hoogglans. Qua kleurgebruik is een moderne inrichting ook niet heel uitgesproken, je komt voornamelijk neutrale kleuren tegen. Raamdecoratie moet naast functionaliteit ook goed passen bij een modern interieur. Wij hebben hieronder de beste moderne raambekleding voor je op een rij gezet!

smart-gordijnen

Jaloezieën

Strakke vormen, een lijnenspel en minimalisme zie je veel bij de moderne interieurstijl. Deze stijl kun je vormen door middel van jaloezieën. Jaloezieën zijn te vinden in verschillende uitvoeringen: hout, pvc en aluminium. PVC en aluminium zijn de materialen die vaak terug te vinden in een modern interieur. Aluminium zorgt naast de mooie en strakke uitstraling ook voor weerkaatsing van het daglicht. Wil je wat meer warmte? Dan zijn houten jaloezieën een match voor jou! Het houten materiaal geeft het moderne interieur een warme uitstraling. Bij alle jaloezieën bepaal je makkelijk in een handomdraai de hoeveelheid van de lichtinval door de positie van de lamellen. Op die manier krijg je een prachtig lijnenspel op de vloer of wand.

Plisségordijnen

Plissé gordijnen is een goede keuze voor iemand die op zoek is naar moderne raamdecoratie. Het geeft een strakke uitstraling door de symmetrisch gevouwen stof. Wil je je plissé gordijn nog meer uit het oog springen? Kies dan voor een extra brede vouw van 64 mm. Zwevende objecten zorgen voor een luchtig en eenvoudig karakter wat heel modern oogt. Dit kun je ook creëren met een plisségordijn, door middel met een Top-Down – Bottom-Up systeem. Naast het mooie effect is dit soort raamdecoratie ook zeer functioneel.

Rolgordijnen

Door het eenvoudige design past het rolgordijn perfect bij een modern interieur. Er is een brede range aan kleuren en prints. Bij een moderne inrichting kies je het liefst voor een neutrale kleur. Wil je voor een extra strakke look gaan? Kies dan voor een zwarte vierkante cassette met als finishing touch een metalen ketting. Bij meer controle over privacy en lichtinval, kun je het beste gaan voor duo rolgordijnen. Ook deze stijl past goed bij een modern interieur. De interieurs van deze tijd zijn ook steeds vaker geautomatiseerd. Is jouw woning ook smart? Dan past slimme raamdecoratie goed bij jou. Zo laat je bijvoorbeeld dagelijks je elektrische slimme rolgordijnen automatisch omhoog en omlaag bewegen in de ochtend en avond.

Gordijnen

De meest klassieke vorm van raambekleding, wat ook goed past bij een modern interieur. Kies net zoals de rolgordijnen een neutrale kleur. Voor de meest moderne gordijnen moet je voor een zo glad mogelijke stof kiezen. Hierdoor ontstaat er een zeer gelijkmatig golvend effect wat goed past bij een strak uiterlijk.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *