Niemand wil natuurlijk met ratten leven. Gelukkig kunnen deze tips je helpen uit te vinden hoe je van ratten in je huis af kunt komen:

1. Inspecteer je huis

Voordat je van ratten af kunt komen, moet je een volledige huisinspectie uitvoeren om uit te zoeken waar ze vandaan komen. Inspecteer de buitenkant van het huis – let vooral op beschadigde afvoeren, scheuren in je garagedeur, spleten rond ventilatieopeningen en ruimten in de fundering – op duidelijke toegangspunten.

Bekijk binnen in het huis de ventilatie-openingen, afvoeren, leidingen van apparaten en andere mogelijke toegangspunten. Als je eenmaal weet waar de ratten het huis binnenkomen, kun je de toegangspunten afdichten en vallen zetten.

2. Probeer natuurlijke middelen

rat beside Starbucks plastic up

Als het op het wegwerken van ratten aankomt, kun je met een paar eenvoudige, natuurlijke ingrediënten een heel eind komen.

Probeer deze natuurlijke mogelijkheden:

Verspreid pepermuntolie, cayennepeper, zwarte peper, of kruidnagels rond de buitenkant van het huis om te voorkomen dat de ratten in de eerste plaats het huis binnenkomen. Breng je middel van keuze royaal aan langs de lijn tussen je fundering en de grond.
Strooi geplette peper (of spuit pepperspray) in de buurt van rattenopeningen en gaten. Dit zal de neuzen en luchtwegen van de ratten irriteren en ze ontmoedigen je huis weer binnen te komen.

3. Dicht de kieren

Ratten hebben geen grote ingangspoort nodig om je huis binnen te komen. In feite kunnen ze zich door elk gaatje persen waar je twee vingers doorheen kunt steken. Met dit in gedachten, dicht je alle kieren in je binnen- of buitenmuren.

Voor een blijvend resultaat vul je deze spleten met metalen schopplaten of cement. Controleer ze een paar keer per maand om zeker te zijn dat ze goed onderhouden zijn.

4. Opruimen

Ratten houden van beschutting en plaatsen om zich te verbergen. Een van de beste manieren om zonder gif van ratten af te komen is hun schuilplaatsen weg te nemen. Ruim de rommel in en rond je huis op en verplaats voorwerpen weg van de muren.

Bewaar alle afval en voedsel in gesloten bakken, ruim snel gemorste spullen op, en houd je leidingen en afvoeren schoon.

rat-graffiti

5. Overweeg vallen

Rattenvallen is de meest effectieve manier geworden om ratten uit te roeien; het doodt ratten snel en effectief.

Als je zelf vallen gaat plaatsen, zorg er dan voor dat je er veel gebruikt en dat je de vallen plaatst op plaatsen waar ze heel actief zijn. Gebruik pindakaas, ongezouten zaden, bananen, of appels als aas.

Als je liever niet zelf de vallen zet, neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder om het voor je te doen.

6. Bel een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf

Als je ratten in de muren hebt, neem dan contact op met een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf in je omgeving om de rattenbestrijding aan te gaan.

Ze zullen helpen de ingangspunten voor ratten op te sporen, hun nest- en voedselopslagplaatsen te lokaliseren, en ze uit je muren te krijgen zonder nog meer schade aan je huis te veroorzaken.

Professionals kunnen je ook helpen de oorzaak van de plaag op te sporen en te voorkomen dat ratten in de toekomst terugkomen. Hetzelfde geldt voor bedwantsen bestrijden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *