Sporten, diëten en afvallen; zaken die vaak in één adem genoemd worden. Toch is dit best wel zonde want er zijn nog veel meer redenen waarom het heerlijk en goed is om dagelijks te streven naar een gezonde dosis beweging. Deze redenen geven mensen op de lange termijn vaak veel meer motivatie dan wanneer ze dit alleen doen om af te vallen. Het zijn namelijk duurzame doelen die niet stoppen bij het moment dat de weegschaal het ideale getal aangeeft. Waarom ook jij vandaag nog moet starten met bewegen, óók wanneer je al op je ideale gewicht zit? Lees snel verder.

man-oordopjes-wit-rennen-sport

1. Stop de tijd

Oud; iedereen wil het worden, niemand wil het zijn. We kunnen de tijd helaas niet tegenhouden, maar we kunnen er wel voor zorgen dat het verouderingsproces wordt vertraagd. Hoe we dit kunnen doen? Juist; door voldoende te bewegen. Dit is inmiddels wetenschappelijk onomstotelijk vastgesteld. Zeker het doen van krachttraining voorkomt spierverlies op latere leeftijd, wat ervoor zorgt dat je sterker en fitter blijft. Ook wanneer de kalender weer een extra jaartje aangeeft. Ga hiermee serieus aan de slag met een expert, zoals deze top personal trainer in Ridderkerk en je zult al snel resultaat zien. En dat zonder uren zwoegen in de week, dat is namelijk niet nodig om toch al verschil te merken.

2. Gelukkige stofjes

Het kost misschien wat moeite om je ’s avonds na het diner nog van de bank te slepen, maar doe het wel. Het is namelijk bewezen dat bewegen -al is het maar een simpele avondwandeling- je daadwerkelijk een stuk gelukkiger maakt. Tijdens bewegen komen namelijk stofjes blij waaronder serotonine, waar je gewoon écht gelukkig van wordt. Het is ook een effectief middel gebleken wat bijdraagt aan bijvoorbeeld het herstel van een depressie of burn-out. Geen marathons hoef je ervoor te rennen om het effect te voelen. Is ’s avonds echt geen optie? Dan is een ochtendwandeling ook een top idee, zo neem je die gelukkige stofjes de hele dag mee.

3. Onbreekbare band

Dan nog een onderzoeksresultaat wat pleit voor meer beweging, dat is namelijk het effect van bewegen op de interactie tussen mensen. Wanneer jij samen met je partner, beste vriend of buurman gaat bewegen zul je zien dat je onbewust een goede band creëert. Samen actief bezig zijn en af en toe afzien maakt dat je je verbonden voelt op een dieper niveau en zorgt ervoor dat je samen een doel nastreeft. Een effect wat we ook ontzettend terugzien bij groepslessen in de sportschool en natuurlijk wedstrijden in teamverband. En de afkeer van de tegenstander? Daar hebben we het dan maar even niet over.

Kortom, bewegen is zoveel meer dan alleen maar willen afvallen. Bewegen is essentieel om lekker in je vel te zitten. Je hoeft hierbij de lat niet meteen heel hoog te leggen, kies voor een laagdrempelige manier die je vol kan houden. Het liefst gezellig met iemand en op regelmatige basis, dan zul je alle heerlijke effecten van deze bezigheid ten volste ervaren.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *