Mensen die pelletkachels bezitten zijn er zo dol op dat sommigen er zelfs twee gekocht hebben! We hebben een lijst gemaakt van 8 goede redenen waarom je deze zomer een pellet open haard zou moeten kopen.

1. Verwarm meer dan één kamer

white book near mug

Pelletkachels maken het mogelijk de warmte te verdelen via een reeks buizen of radiatoren die in het huis geïnstalleerd zijn. Pelletkachels zijn de oplossing voor gebruikers die op zoek zijn naar een schoon, natuurlijk en zeer effectief verwarmingssysteem, dat verschillende ruimten in een huis wil verwarmen.

2. Gemakkelijk in gebruik

Een pelletkachel heeft de echte vlammensfeer van een open haard op hout, zonder al het zware werk. Je kunt je pelletkachel met een druk op de knop starten of zelfs op afstand en op elk moment beheren dankzij je met internet verbonden smartphone! Bij een normale open haard moet je hout inkopen, het ergens kunnen bewaren en de haard continu voeden met nieuw haard om de vlammen te onderhouden. Bij veel mensen wordt hier nog wel eens op verkeken over hoeveel werk een echte openhaard is.

3. Esthetiek

Pelletkachels zijn zo ontworpen dat ze voldoen aan de esthetische en energiebehoeften van elk huis, met een gemakkelijke, snelle en economische installatie. Een pelletkachel past in principe in ieder interieur en ze zijn daarnaast ook nog in verschillende kleuren mogelijk.

4. Weinig onderhoud

pelletkachel-modern-hout

Omdat pelletkachels zo efficiënt branden, is er maar weinig as om op te ruimen en veel modellen hebben automatische reinigingscycli van kritieke onderdelen.

5. Eco vriendelijk

Pellets zijn een hernieuwbare energiebron die bijdraagt tot een lagere CO2 uitstoot in de atmosfeer. De houtpellets worden gemaakt van samengeperst zaagsel en afvalhout dat anders op stortplaatsen zou belanden of zou wegrotten. Je helpt hiermee het milieu zeker een handje!

6. Geavanceerde technologieën

pelletkachel-modern

Een pelletkachel beschikt over de hoogste kwaliteitscontrole en accreditatie. Ontworpen hardware, ondersteund door op maat ontworpen elektronica en gecontroleerde software maakt een pelletkachel een technologisch hoogstandje.

7. Kostenbesparing

Pelletkachels & -inzethaarden leveren dankzij hun efficiëntie aanzienlijk meer besparingen op. Uit elk grammetje brandstof wordt energie gehaald om je huis te verwarmen en met een rendement van meer dan 85% is overstappen op een pelletverwarming duidelijk een slimme keuze.

8. Krachtige & schonere warmte

Zowel door de consistentie van de brandstof als door het verbrandingsmechanisme van de kachel branden pellets zeer heet. Dit betekent dat ze efficiënter en schoner branden dan hout. Door hun ingebouwde afzuigsysteem kunnen de meeste pelletkachels horizontaal door een muur naar buiten worden geblazen in plaats van door een gewone schoorsteen.

9. Veilig

Als het om warmtebronnen gaat, moet je bedacht zijn op brandgevaar. En terwijl houtgestookte open haarden en gashaarden een zeker risico inhouden als ze niet goed onderhouden worden, vormen pelletkachels vrijwel geen gevaar. Je kunt ze zelfs dicht bij een muur plaatsen en ze zullen geen problemen veroorzaken. Dat komt omdat pelletkachels minimale warmte van buitenaf produceren (waardoor ze een veilige keuze zijn voor kinderen en huisdieren).

Ervan uitgaande dat de trechter en de deur goed gesloten zijn, kun je een pelletkachel veilig laten branden terwijl je het huis uit bent of slaapt. De kachel blijft branden zolang er pellets in de trechter zitten.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *