Lissabon is de meest bezochte stad van Portugal en Lissabon gemakkelijk één van de best bezochte steden in Europa. Er is veel te zien en te doen in Lissabon. Je vindt er een ongelooflijke architectuur, weidse uitzichten, de mooie ligging aan de rivier, een gematigd klimaat, geweldig eten en vriendelijke mensen. Het is de perfecte mix van oud en nieuw. En aangezien vliegen naar Lissabon weer mogelijk is hebben wij 10 dingen opgesteld die je niet mag missen wanneer je naar Lissabon vertrekt!

1. Verken de wijk Baixa

Baixa-lissabon

De wijk Baixa wordt vaak het hart van de stad genoemd. Het is één van de bekendste wijken van de stad en het bevindt zich in het historische stadscentrum. Tegenwoordig is het de binnenstad en staat het vol met prachtige pleinen, winkels, restaurants en voetgangersstraten. Hier vind je genoeg dingen om te zien en te doen.

De wijk Baixa is slechts een van die unieke wijken van Lissabon (andere zijn Barrio Alto, Alfama en Belém).

Je mag een van de populairste voetgangersstraten van Lissabon, Rua Augusta, zeker niet missen. In deze straat vind je volop koffiehuizen met heerlijke gebakjes, restaurants en winkels. Als je een grote shopper bent, zal deze straat je zeker bekoren.

2. Bezoek het oceanarium 

Oceanarium van Lissabon is het grootste overdekte aquarium van Europa. Je kan hier haaien zien zwemmen en er zijn zelfs pinguïns en otters.

3. Bewonder de pracht van het Rossio-plein

Rossio-lissabon

Het Rossio-plein is het hart van de stad. Het is een prachtig mooi plein, dat bruist van het leven. Deze plein is ook wel bekend als het Pedro IV-plein omdat het de 23 meter hoge zuil herbergt, waar een een standbeeld staat van Dom Pedro IV (de koning van Portugal en de eerste keizer van Brazilië).

De aankomsten en de vertrekken vanaf het treinstation Manueline Rossio vinden hier plaats, evenals vele andere activiteiten, waaronder winkelen en koffiedrinken (twee van de beroemdste cafés van de stad zijn hier te vinden: Café Nicola en Café Suiça).

Zorg ervoor dat je de prachtige barokke fonteinen in je opneemt. Neem ook de tijd om de neoklassieke architectuur van het Dona Maria II Nationaal Theater, gebouwd in de jaren 1840, te bewonderen. De kans is groot dat je, tijdens het verkennen van de stad, dit plein meerdere keren zult passeren.

4. Probeer Ginjinha

Ginjinha is een kersenlikeur gemaakt van de zure ginja-kers en perfect om de kou van bijvoorbeeld een lenteavond te trotseren. Het is een typisch drankje van Lissabon en wordt vaak geserveerd in een chocolademelk mok en is duivels lekker.

5. Maak een dagtocht naar Sintra

sintra-portugal

Er is genoeg te doen en te zien in Lissabon, dus het kan moeilijk zijn om een dagtocht buiten de stad te plannen, vooral als je niet veel tijd hebt. Het zou echter zonde zijn om Lissabon te verlaten zonder Sintra te bezoeken. Sintra is met een korte treinrit (minder dan een uur) te bereiken en biedt bezoekers de kans om een plek te bezoeken.

6. Maak een ritje met de tram

Zoals ze al tientallen jaren doen, rijden de elektrische trams nog steeds door de kronkelende straten van Lissabon. De iconische tram # 28 rijdt door de wijken Baixa, Bairro Alto en Alfama, langs kleine kruideniers en koffiehuizen in de buurt.

7. Geniet van het nachtleven van Lissabon

aerial view of village houses

De levendigheid van het nachtleven van Lissabon was één van de populairste aspecten van de stad. Ga wandelen in de wijken Baxia en Chiado en krijg geen genoeg van de locaties met lichtslingers, levendige restaurants en bars, die in de smalle geplaveide straatjes geperst zijn.

8. Geniet van het mooie uitzicht

Een van de grote voordelen van het navigeren door de steile, bochtige straten van Lissabon, is het uitzicht dat je bovenaan begroet. Enkele van de beste uitzichten zijn op de heuvels bij het kasteel van S. Jorge, met uitzicht op de rivier de Taag.

9. Bezoek de bakkerij

Zonder uitzondering maakte elke bakkerij in de ochtend geurige verse broodjes. Je kunt hiermee echt niet fout gaan in Lissabon, want er is op vrijwel elke hoek een goede bakkerij. Padaria Portuguesa is een kleine keten van bakkerijen, die vers brood en eenvoudige ontbijtproducten en verse sappen aanbieden om mee te nemen.

10. Bezoek de historische wijk Belém

belem-toren-lissabon

Belém is één van de bekendste wijken van Lissabon. Hoewel het niet bijzonder centraal ligt, is het gemakkelijk met tramlijn 15 van het station Cais do Sodré bereikbaar.

In de meest historische wijken van Lissabon zijn er een paar dingen, die je niet mag missen. Ook het Jerónimos-klooster (Mosteiro dos Jerónimos) en de Toren van Belém (Torre de Belém) mag je zeker niet missen in Lissabon.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *