Misschien heb je al als stel gereisd of kan dit uitje je eerste reis zijn. Hoe dan ook, het plannen van een romantisch uitje kan verrassend stressvol zijn. Als jij en je partner op zo’n reis zijn, zijn de verwachtingen vaak zo hoog dat het kan voelen alsof er een knipperend neonbord boven jullie hoofden hangt met de tekst “WE ZIJN ROMANTISCH”. Maar een paar nachten weggaan met je geliefde hoeft niet stressvol te zijn, maar er zijn wel een paar dingen die je moet weten. Hier zijn onze 5 tips om een romantisch uitje te plannen dat jullie je allebei zullen herinneren.

1. Plan je romantische uitje goed

agenda-planning

Het kan heel leuk zijn om met de stroom mee te gaan als je op reis bent, maar je moet beslist minstens enkele aspecten van je romantische vakantie plannen. Boek een accommodatie die jullie beiden zal bevallen, kijk welke activiteiten er zijn voor je aankomt en denk na over praktische zaken als eten. Door dit van tevoren te doen laat je je partner zien dat je genoeg om hem geeft om wat moeite te doen om het weekend goed te laten verlopen (ook al zal er steevast minstens één ding misgaan – waarover later meer).

2. Romantiseer nou ook weer niet teveel

Hollywood films willen je doen geloven dat de enige manier om een bijzonder romantisch uitje te hebben een verblijf in een 5 sterren suite is met een fles champagne. In plaats van je te laten meeslepen door de fantasie over hoe een romantisch uitstapje zou moeten zijn, denk je beter na over wat jij en je partner leuk vinden en boek je iets dat in overeenstemming is met jullie smaak, interesses en budget. Bijvoorbeeld, als je houdt van het luxe leven maar je geen chic hotel kunt veroorloven, wat dacht je dan van een chique B&B of een chique nieuw hotel aan zee aanbieding op een geweldige locatie? Als je van de vrije natuur houdt, kan een glamping ervaring even bijzonder zijn, en niet te vergeten goedkoper, dan een 5 sterren hotelkamer.

3. Een romantisch uitje kan prima betaalbaar zijn

supreme-geld-pistol

Je hoeft geen fortuin uit te geven om een bijzonder romantisch verblijf te hebben. Het is mogelijk om te laten zien dat je om iemand geeft zonder je creditcards leeg te maken. Als je krap bij kas zit, kun je het beste op één ding uitgeven en op andere dingen besparen. Bijvoorbeeld, als je partner graag wilt overnachten in een luxe hotel, geef dan meer uit op een mooie hotelkamer maar sla dan bijvoorbeeld de eetkosten over door een picknickmaaltijd mee te nemen. Een paar lekkernijen uit een delicatessenwinkel kopen om bij de zelfgemaakte opties te doen kan het speciaal maken, net als het kiezen van de favoriete wijn (of bier) van je partner voor erbij. Idealiter is er ergens in de buurt waar je van je feestmaal kunt genieten, maar als het weer niet aan je kant is kan een picknick in de hotelkamer ook verrassend romantisch zijn.

4. Activiteiten voor een romantisch uitje

Als je partner geen wijn drinkt maar jij er wel van houdt, is een reis naar een wijnstreek plannen misschien niet de beste keuze. Tenzij hij of zij bijvoorbeeld van antiek houdt en de streek ook mooie antiekwinkeltjes heeft. Het is niet mogelijk het iedereen altijd naar de zin te maken, maar zorg ervoor dat je uitje iets bevat voor jullie beiden, niet alleen voor degene die de reis organiseert. Afspreken om allebei iets nieuws te proberen kan ook verrassend leuk zijn.

5. Als er iets misgaat, handel dan meteen

koppel-aanraken

Hoe zorgvuldig je je romantisch uitje ook gepland hebt, er gaat zeker iets mis. Het lijkt erop dat het lot het niet kan laten om met reizigers te rommelen, vooral met diegenen die op zoek zijn naar romantiek. Hopelijk is het iets onbeduidends, zoals een teleurstellend hoofdgerecht, maar het kan ook iets ergers zijn. De meeste stellen zouden het moeilijk vinden om niet van streek te raken als dat goddelijke uitzicht op de hotel-website NIETS lijkt op dat van hun kamer van €500 per nacht. Hoe moeilijk het ook kan zijn, het beste wat je kunt doen is het bespreken, ermee omgaan en verder gaan. In dit soort situaties kan het helpen om hardop te zeggen: ‘Nou, het is echt teleurstellend/vervelend, maar ik laat dit onze romantische trip niet verpesten.’ Met een beetje geluk is je partner het daarmee eens.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *