Het winterseizoen is de perfecte tijd om alvast plannen te maken voor de komende zomer. Wie droomt er nu niet van de fijne zon op je terras. Maar, waar zon is komt ook warmte. Daarom kan het soms best lekker zijn om de schaduw op te zoeken. Schaduwdoeken zijn de oplossing om die verkoelende plek te creëren. Deze stijlvolle doeken kunnen op iedere gewenste plek opgehangen worden. In dit artikel laten wij van ZONZ Sunsails je zien wat voor soorten schaduwdoeken er zijn en welke voordelen dit type zonwering heeft.

Welke soorten schaduwdoeken zijn er?

Wanneer je online gaat zoeken naar schaduwdoeken dan kan het aanbod overweldigend zijn. De reden hiervoor is dat geen enkele tuin of dakterras hetzelfde is en de wensen uiteen kunnen lopen. Daarom heeft ZONZ Sunsails een aanbod met standaard schaduwdoeken. Binnen dit assortiment zijn verschillende vormen waaruit je kunt kiezen. Ga je voor een vierkant schaduwdoek, een driehoek schaduwdoek of een ongelijkzijdige driehoek, een rechthoek of toch een vijfhoek? Iedere vorm geeft een ander soort schaduw.

Buiten de vorm kun je ook nog kiezen welke kleur je wilt. De standaard schaduwdoeken komen in vijf verschillende kleuren. Het voordeel van de standaardcollectie is dat deze direct leverbaar zijn. Zit jouw gewenste kleur er niet tussen? Bij ZONZ kun je ook kiezen voor een maatwerk schaduwdoek. Onze maatwerkspecialisten gaan dan voor je aan de slag om een schaduwdoek volledig te laten aanpassen aan jouw wensen. Buiten de kleur kun je ook kiezen voor andere afmetingen of een andere vorm.

Wat zijn de voordelen van een schaduwdoek?

De naam zegt het al, schaduwdoeken hebben natuurlijk het grootste voordeel dat ze verkoeling bieden. Alleen naast deze reden zijn er nog meer eigenschappen waardoor steeds meer mensen voor een schaduwdoek kiezen. Onze zonwering specialisten van ZONZ zetten de meest genoemde voordelen graag voor je op een rijtje:

  • Een schaduwdoek laat kinderen veilig spelen. Vaak willen kinderen in de zomer buiten spelen. Wanneer je een tuin hebt is dit hartstikke leuk, maar een sterke zon maakt kinderen kwetsbaar. Daarom zijn er schaduwdoeken voor jou en kinderen die beschermen tegen Uv-straling. Het enige wat je zelf moet doen is de touwen vast maken, maar dan heb je binnen korte tijd een heerlijke schaduwrijke plek.
  • Een schaduwdoek kan gebruikt worden als overkapping. Bij ZONZ kun je kiezen voor een waterdicht schaduwdoek. Het voordeel hiervan is dat je niet naar binnen hoeft te rennen wanneer het begint te regenen tijdens de BBQ. Deze schaduwdoeken worden dan ook wel gezien als alternatief op de partytent. Het zeil houdt ook wind tegen. Wil je toch wat koelte? Kies dan voor een waterdoorlatend schaduwdoek.
  • Een schaduwdoek is trendy. We weten nu dat schaduwdoeken functionele voordelen hebben voor in de achtertuin of op vakantie. Maar weet je dat de doeken ook een decoratieve functie hebben? Bij ZONZ kun je kiezen uit verschillende kleuren, zoals een zwart, grijs of blauw schaduwdoek. Hierdoor kun je de doeken helemaal laten aansluiten bij de uitstraling van jouw tuin of dakterras.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *