Je vindt het in elk huis: schakelmateriaal. Maar hoe kies je nou schakelmateriaal wat bij jou past? Het is iets wat vaak langere tijd meegaat. Je wilt daarom een weloverwogen keuze maken. We zetten hier een aantal tips voor jou op een rijtje.

1. Inventariseer wat je nodig hebt

luxe-woonkamer

Bij het aanschaffen van schakelmateriaal is het altijd belangrijk om van tevoren te inventariseren wat je nodig hebt. Maak een tekening met de inrichting om te zien waar je stopcontacten en lichtschakelaars nodig hebt. Je kunt zo ook meteen zien of het mogelijk is om op de beoogde plek iets te plaatsen. Je wilt natuurlijk geen stopcontact achter een kast hebben. Als je dit allemaal overzichtelijk hebt gemaakt is de kans klein dat je iets vergeet. Het is ook verstandig om direct te kijken welke overige elektromaterialen je hiervoor nodig hebt. Denk hierbij aan aansluitdraden of inbouwdozen.

2. Kies een merk

Welk merk je kiest is afhankelijk van een aantal dingen. Heb je al schakelmateriaal in huis en ga je wat toevoegen of verplaatsen? Dan kun je het beste voor hetzelfde merk gaan. Het staat mooi als alles één geheel is. Is al het schakelmateriaal wat je gaat plaatsen nieuw? Dan kun je een merk kiezen op basis van bijvoorbeeld jouw budget. Of misschien is er een merk waar jij altijd vertrouwen in hebt. De verschillende merken onderscheiden zich ook in de stijl die ze gebruiken. De ene gaat heel erg mee met de trends, zoals Gira. Terwijl de andere zich wat meer aan de basis vasthoudt. Bij een bedrijf zoals Elektramat vind je veel verschillende merken van schakelmateriaal. Op deze manier kun je makkelijk vergelijken wat bij jouw past.

3. Kies een stijl en kleur die bij jouw interieur past

stopcontact-elektriciteit

Zoals hiervoor al werd gezegd onderscheiden de merken zich ook in hun stijl van schakelmateriaal. Maar ook binnen de merken zijn verschillende series verkrijgbaar die allemaal weer een andere stijl hebben. Ook is schakelmateriaal verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Bedenk je daarom goed welke stijl en kleuren je gaat gebruiken in jouw interieur. Je kunt er dan voor kiezen om het schakelmateriaal hierop aan te laten sluiten. Maar je kunt natuurlijk ook beslissen om juist contrasterend schakelmateriaal te kiezen. Je gebruikt het schakelmateriaal dan echt als design voorwerp.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *