Hoewel de Ford Fiesta en de Opel Corsa misschien bovenaan de lijsten staan, zijn dit niet de enige modellen waar je naar moet kijken als je op zoek bent naar een nieuwe kleine auto. Een andere optie die zeker op je lijstje moet staan is de Seat Ibiza.

Hier zijn 5 redenen waarom je hem zou moeten overwegen.

Stijlvol design

Die sportievere aantrekkingskracht komt ook tot uiting in de vormgeving van de Ibiza, die in dit opzicht een van de aantrekkelijker supermini’s blijft, zelfs naast modernere rivalen.

Je hoeft voor deze sportieve uitstraling ook niet een high-end versie te kiezen, want zelfs de instapmodellen zijn standaard voorzien van de scherpe en hoekige vormgeving van de Ibiza, lichtmetalen wielen en metallic lak.

De FR versie is echter het meest stijlvol, met deze krijgt grotere 17-inch lichtmetalen wielen, een sportievere body kit, LED koplampen en achterlichten, en getinte achterruiten om maar een paar kenmerken te noemen.

Efficiënte benzinemotoren

seat-ibiza-kikkergroen

Met een gamma natuurlijk geaspireerde en turbogeladen 1.0-liter benzinemotoren waaruit kopers kunnen kiezen, zal de Ibiza zeker goedkoop in de portemonnee zijn.

In feite beweert Seat dat alle versies ongeveer 0,42 kml zullen rijden met een CO2 uitstoot van bijna 120g/km. De zuinigste versie is echter de 94 pk sterke 1.0-liter TSI motor, die 22kml en 117g/km CO2 kan halen.

Goed om te rijden

Seat is er altijd prat op gegaan een van de sportiever georiënteerde merken van de Volkswagen Groep te zijn, en de Ibiza blijft dat ook vandaag doen. Ook al is hij niet als zodanig in een performance versie verkrijgbaar, de standaard auto voelt licht, lichtvoetig en wendbaar aan, zodat het best leuk is om over bochtigere wegen te rijden.

Toch blijft het een volmaakte allrounder, met een indrukwekkend niveau van comfort en verfijning voor zo’n compacte auto, waardoor de Ibiza ook op langere ritten op de snelweg een tamelijk goede metgezel is.

Veel high-end uitrusting verkrijgbaar

seat-ibiza-metaal-grijs

Hoewel de Ibiza misschien Seat’s meest betaalbare model is, ontbreekt het hem zeker niet aan uitrusting, met zelfs instapmodellen met een touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto smartphone spiegeling, elektrische spiegels en Seat Connect waarmee je de auto op afstand met je smartphone kunt benaderen.

De duurdere versies zitten echter boordevol uitrusting, met de Xcellence Lux versies met een digitaal wijzerplaat systeem, adaptieve cruise control en keyless entry – allemaal voorzieningen die je van een veel grotere auto zou verwachten.

Hij is verrassend ruim

seat-ibiza-wit-voorkant

Hoewel je een kleine auto misschien nooit als erg ruim of praktisch van binnen zou beschouwen, bewijst de Seat Ibiza dat dit niet het geval hoeft te zijn. Dus ondanks de compacte afmetingen van deze Spaanse supermini, biedt hij binnenin eigenlijk een vergelijkbare ruimtelijkheid als veel auto’s uit de klasse daarboven.

Zijn bagageruimte van 355 liter is een van de grootste van alle supermini’s, terwijl een langere wielbasis betekent dat er zelfs voor volwassenen veel ruimte op de achterbank is. Als je kleiner wilt rijden zonder in te boeten aan binnenruimte, is de Ibiza een prima optie.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *