Als man is het natuurlijk niet onze favoriete hobby om te gaan shoppen. Uiteraard enkele uitzonderingen daargelaten. Om er dan toch voor te zorgen dat jij als man een goede outfit weet te scoren, zijn er een aantal handige, maar vooral ook praktische zaken om rekening mee te houden. Speciaal daarom hebben we een aantal van deze tips voor je op een rijtje gezet, zodat het vinden van een geslaagde outfit gegarandeerd een succes wordt.

Bepaal je budget

supreme-geld-pistol

Het bepalen van je budget is een belangrijke eerste stap bij het kopen van een nieuwe outfit. Bedenk van tevoren hoeveel geld je bereid bent uit te geven aan nieuwe kleding en houd je hieraan tijdens het winkelen. Het is belangrijk om realistisch te zijn over je budget, zodat je niet te veel geld uitgeeft en eventueel in de financiële problemen komt. Wel is het handig voor jezelf een buffer in te bouwen. Helemaal wanneer je aan het shoppen bent bij Schulte Herenmode, is de kans vrij groot dat je net iets extra´s ziet, wat ervoor zorgt dat je outfit compleet maakt. Het zou dan zonde zijn dat je dit zou moeten laten liggen, omdat je jezelf een bepaald budget hebt opgelegd en hier niet van af wilt of kunt wijken. Het advies is daarom dus ook om altijd minimaal 10 tot 15 procent marge in te calculeren, zodat je zeker weet dat je jezelf niet teleur hoeft te stellen.

Kies voor kleding dat past bij je lichaam

summer-chic-outfit-heren-strand-sandalen

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe outfit, dan is het belangrijk te weten welk lichaamstype je hebt. Ben je erg lang en dun of heb je een wat forser postuur? Zo kan een grote maten polo heren bijvoorbeeld net even iets mooier zitten, dan wanneer je kiest voor een slimfit model. Door te weten welk type lichaam je hebt, is het vinden van een bijpassende pasvorm kleding ook een heel stuk gemakkelijker. Zorg er daarom dus ook voor dat je weet wat je zoekt. Dit scheelt je niet alleen een hele hoop tijd, maar ook een hoop irritatie tijdens het passen. Wanneer je bijvoorbeeld erg stevige benen hebt, dan is een skinny jeans misschien niet de beste keuze.

Ga voor kwaliteit boven kwantiteit

summer-chic-broek-heren-strand-outfit

Uiteraard willen we het liefst 3 broeken in plaats van 2. Toch is het belangrijk en vooral ook verstandig, om te kiezen voor kwaliteit. Het is beter om te investeren in kwalitatief goede kledingstukken die langer meegaan en er goed uitzien dan om veel goedkopere kledingstukken te kopen, die van mindere kwaliteit zijn en snel slijten. Goedkopere kledingen moet je namelijk ook veel sneller vervangen, waardoor je uiteindelijk per saldo nog duurder uit zal zijn.

Koop alleen wat je nodig hebt

Nu zal deze tip eerder bij vrouwen van toepassing zijn, dan bij de meeste mannen. Toch is het wel verstandig om je hier wel aan te houden. Vooral wanneer je een beperkter budget hebt, is het aan te raden om vooraf goed na te denken over wat je nodig hebt en ook echt alleen dit koopt. Mocht je uiteindelijk toch geld overhouden, omdat je aankopen wat goedkoper zijn dan op voorhand gedacht, dan is het natuurlijk een ander verhaal.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *