Heb je een hobby of een job waarbij je veel spullen te vervoeren hebt? Dan wil je uiteraard de beschikking hebben over een bestelauto of bedrijfsbus waarmee je goed uit de voeten kunt en alle spullen op de meest praktische manier kunt vervoeren. Als je op zoek bent naar zo’n praktisch vervoermiddel komt een Sprinter zeker in aanmerking. De Mercedes Sprinters zijn immers verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Dit is dan ook precies de reden waarom een Sprinter een ideale oplossing is als je veel spullen te vervoeren hebt. Tijd voor een kennismaking.

De basisuitvoering van de Sprinter heet niet voor niets Functional

Als je ervaringen hebt met het rijden in een Mercedes Sprinter, begrijp je direct waarom het Duitse merk de basismodellen de naam “Functional” heeft gegeven. De Sprinter voorziet in alle praktische behoeften. Het model voorziet in alle praktische gemakken. Daarnaast biedt een Mercedes Sprinter zeer veel laadruimte, iets wat zeker van belang is als je op zoek bent naar dit soort voertuigen. De Sprinters hebben een laadruimte van ongeveer 7500 liter. De bestelwagen is dus ruim- en praktisch vormgegeven, voorzien van uitgebreide veiligheidssystemen, heeft een fraai interieur en heeft een prettig rijgedrag. Daarnaast past de Sprinter uitstekend in het DNA van Mercedes. De modellen hebben een hoog kwaliteitsniveau waardoor het zeker de moeite waard is om een occasion te overwegen.

Aanbod in Sprinter occasions

Met de keuze om een Sprinter occasion aan te schaffen, ben je er nog zeker niet. Je hebt hierin namelijk zeer veel keuzemogelijkheden. Dit voertuig in immers al sinds 1995 in productie en werd geïntroduceerd als opvolger van de succesvolle Mercedes TN bus. Uiteraard zijn er gedurende de loop van de jaren diverse updates doorgevoerd aan het model. De modellen van voor 2018 zijn achterwielaangedreven, een nieuwere Mercedes Sprinter occasion is voorwiel aangedreven. De Mercedes Sprinter is verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak of als automaat. Daarnaast heb je keuze uit verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor de Sprinters met een open laadbak of met een dubbele cabine en je hebt keuzemogelijkheden tussen de verschillende formaten, zoals in L2, L3. Binnen dit laatste segment heb je zelfs de keuze uit hoogteverschillen in de modellen in vorm van de  L2 H2 en L3h3. Tot slot is het goed te weten dat er tegenwoordig ook elektrische Sprinter modellen verkrijgbaar zijn al zal er nog wel even tijd overheen gaan totdat deze Sprinters als occasion worden aangeboden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *