Het hoort bij de dagelijkse routine van vrijwel iedere man: scheren. Het is belangrijk dat je dit op een goede manier aanpakt om zo huidirritaties te voorkomen. In deze blog lees je hoe je het scheren van je baard het beste kunt aanpakken. Met deze 7 stappen ben jij op weg naar een fijn en glad resultaat!

1. Goed reinigen

Voordat je begint met scheren is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Mocht je onverwacht een wondje oplopen, dan zal deze niet ontsteken omdat je gezicht goed schoon is. Om tijd te besparen zou je ook ervoor kunnen kiezen om na je douchebeurt te gaan scheren.

2. Gezicht natmaken

Scheer nooit een droge huid; dan heb je kans op rode bultjes en andere irritaties. Maak daarom je huid van tevoren nat. Doe dit bij voorkeur met lauw tot warm water; je huid en de haartjes zullen dan zachter worden, waardoor je makkelijker kunt scheren.

3. Scheerschuim of scheergel

scheren-man-scheermesje

Kies, naar gelang je voorkeur, een fijn scheerproduct. Sommige mannen gaan voor scheerschuim, terwijl andere weer de voorkeur geven aan scheergel. Ga naar Australian-bodycare om een fijn product uit te zoeken. Zij hebben bijvoorbeeld bestsellers met Tea Tree Oil die een helende en verzorgende werking hebben.

4. Het scheren

Wat betreft het scheren kun je verschillende kanten op; van een scheermesje tot een elektrisch scheerapparaat. Zorg er in ieder geval voor dat de mesjes die je gebruikt scherp zijn. Botte mesjes kunnen de huid beschadigen en zo veel irritaties veroorzaken. Het is slim om tegen de haartjes in én met de haartjes mee te scheren zodat je zeker weet dat alles weg is. Scheer altijd met 2 handen; met je tweede hand kun je de huid tijdens het proces gladtrekken. Spoel tijdens het scheren het mesje geregeld af met water.

scheren-man

5. Gezicht afspoelen

Na het scheren is het slim om je gezicht met koud water af te spoelen. Je poriën zullen dan namelijk sluiten waardoor er geen vuil of zeep in kan blijven zitten. Daarnaast zul je je na het afspoelen met koud water extra fris voelen!

6. Afdrogen

Droog je gezicht goed af na het scheren. Gebruik hiervoor een schone handdoek. Het beste kun je dit doen door je gezicht droog te deppen. Ga altijd voorzichtig te werk; mochten er wel wondjes of irritaties zijn ontstaan dan is het goed om hier niet te hard overheen te wrijven.

7. Kalmerende lotion

Voorzie je huid van wat extra verzorging door na het scheren een kalmerende lotion aan te brengen. Je huid komt dan eerder tot rust en zal weer sneller soepel en zacht aanvoelen. Succes!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *