Wil je even een weekendje ontspannen? Boek dan eens een stedentrip naar Den Bosch. In deze gezellige stad in Brabant is er genoeg te doen. Deze stad heeft vele namen. De officiële naam is ‘s-Hertogenbosch en tijdens carnaval heet de stad Oeteldonk. Het is dan tijdelijk een dorp in plaats van een stad.

den-bosch-stad

Eten

Den Bosch heeft veel verschillende specialiteiten, zoals de Bossche Koekwaus, Bossche Bol en Bossche Lulkoek. Daarnaast heeft Den Bosch ook verschillende speciale drankjes, zoals Bossche Bubbels en Kutbier. Wees daarom niet verbaasd als je een beetje bent aangekomen na een stedentrip naar Den Bosch. Wil je in de avond lekker dineren? Den Bosch heeft een Sakana is een sushi restaurant in Den Bosch die je echt eens moet bezoeken. Je kunt hier lunchen of dineren. Je hoef je geen zorgen te maken over de kosten, want Sakana maakt gebruik van het all you can eat concept. Je kunt onbeperkt eten van een groot assortiment van sushi en grill gerechten. Als je ook bijgerechten wilt bestellen kan je met een meerprijs hier ook onbeperkt van genieten. Je kunt bij Sakana ook afhalen. Dat is erg handig als je Den Bosch bezoekt tijdens een lockdown.

Rondleiding

Wil je niet aankomen tijdens je stedentrip naar Den Bosch, maar wel lekker eten? Dan kan een rondleiding je hierbij helpen. Met een rondleiding leer je niet alleen de stad meer kennen, maar beweeg je ook lekker veel. Je kunt kiezen om zelfstandig een route te lopen of een gids te boeken. Als je veel wilt leren over de geschiedenis of cultuur van Den Bosch is een reisgids de beste optie. Houd je van spelletjes? Dan kan je online verschillende speurtochten doen. Zo leer je de stad op een speelse manier kennen. Je kunt ook de score zien van andere teams. Dit maakt het een leuke activiteit voor fanatieke mensen.

Bezienswaardigheden

De geschiedenis van Den Bosch begint al in 1185. Hierdoor zijn er veel bezienswaardigheden om te bewonderen, zoals de Wonderlijke Klim en Sint-Janskathedraal. Als je van musea houdt kan je bijvoorbeeld naar het kunstmusea Jheronimus Bosch Art Center, Noordbrabants museum of Museum Slager.

Winkelen

Naast de vele winkels heeft Den Bosch ook verschillende markten, zoals markt de Rompert, markt de Maaspoort en markt Helftheuvel. Deze vinden plaats op de Bossche markt. Per dag verschilt er welke markt plaatsvindt. Om deze markt zijn er veel winkels. Als je moe bent van het winkelen kan je neerploffen op een van de terrassen op de Bossche markt.

Den Bosch is het bekendst om de carnaval. Bezoek daarom Oeteldonk eens tijdens de carnaval en ervaar het echte carnaval gevoel.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *