De tijd is helaas aangebroken. Je schattige kind verandert van een peuter naar een stoere kleuter. Dit is gelijk ook een periode waarin je kind veel nieuwe indrukken te verwerken krijgt en mede daardoor een eigen mening ontwikkeld. Zo is het goed mogelijk dat je kind plots behoefte heeft aan een stoere plek voor zichzelf. Voor een kind is het belangrijk dat er een eigen ruimte is waar dat stoere imago voortgezet kan worden. Dat plekje is natuurlijk zijn of haar slaapkamer!! Maar hoe richt je nu eigenlijk een stoere kamer in? Dat vertellen we je in dit artikel. Met deze vijf tips wordt inrichten een makkie!

slaapkamer-licht-roze

Tip 1: maak een moodboard

Een kinderkamer inrichten is niet te vergelijken met de inrichting van een babykamer. De kamer van jouw stoere zoon of dochter is meer geworden dan slechts een plek om te slapen. Een plekje waar ze zich terug trekken, spelen en lezen. Belangrijk dus dat je kind wordt betrokken bij de inrichting, want het moet voor beiden wel goed voelen. Daarom is het aan te raden om vooraf samen met je kind een moodboard te maken. Doe samen ideeën op en verzamel inspiratie op platforms zoals Pinterest of Instagram. Zo krijg je een goed beeld wat de wensen van jouw kind zijn en of deze binnen je budget passen.

Tip 2: kies een thema

Bij een stoere kinderkamer hoort natuurlijk een thema. Toch kan het knap lastig zijn om een thema te kiezen waar jouw kind niet binnen een week op uitgekeken raakt. Kinderen switchen namelijk regelmatig van hobby’s en interesses. Iets wat deze week interessant is, zou volgende week zomaar ‘not done’ kunnen zijn. Kies daarom voor een neutraal thema dat over een aantal jaar nog leuk is. Denk bijvoorbeeld aan een jungle, voetbal of auto thema. Voeg stoere decoratie stukken binnen het thema toe. Zo hoef je niet elk jaar de kamer te veranderen. Scheelt niet alleen een hoop tijd, maar ook geld!

Tip 3: bepaal de samenstelling van de muren

De muren hebben een grote invloed op de algehele uitstraling van de kamer. Verf de muren in een neutrale kleur en gebruik op één muur behang of muurstickers in het gekozen thema. Dit zorgt voor een ‘eyecatching’ effect en maakt het ook makkelijker om van thema te wisselen. Maak het geheel af met stoere accessoires binnen het thema. En voila! Wil je liever geen gebruik maken van behang? Kies dan voor kleuren als donkergroen of marineblauw. Deze passen bij veel stoere thema’s, zoals een jungle, marine en leger thema. Ben je op zoek naar iets unieks? Kies dan voor een half geschilderde muur. Dit geeft een speels effect en een zachtere uitstraling in de kamer.

Tip 4: overweeg een stoer bed

Kinderbedden bestaan er in allerlei verschillende thema’s. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Een speciaal kinderbed kan bijdragen aan de beleving van het gekozen thema. Is jouw kind gek op indianen? Wat dacht je van een bed in de vorm van een tipi tent? Zo wordt de fantasie van jouw stoere avonturier werkelijkheid! Of wat dacht je van een bed in de vorm van een snelle raceauto? Het is te garanderen dat jouw kleine coureur voortaan met plezier naar bed gaat.

Tip 5: zorg voor genoeg opbergruimte

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar een plek voor opbergruimte mag niet ontbreken in de kinderkamer. Jouw kleine heeft waarschijnlijk genoeg speelgoed en spulletjes die opgeborgen moeten worden. Je wilt natuurlijk voorkomen dat al het speelgoed verspreid over de kamer ligt en de kamer een rommel wordt. Daar zijn opbergkisten en mandjes perfect voor! Kies voor een leuke kist of mand die bij het uitgekozen thema past. Het maakt de themakamer af en zorgt ook ook voor een nette- en opgeruimde kamer. Win-win situatie!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *