Draag ieder seizoen weer kleding waar je je goed in voelt. Ook in de zomermaanden! Er zijn absoluut bepaalde zaken waar je op kunt letten in de zoektocht naar fashion voor de zomer. Lees verder voor onze tips.

Luchtige kleding

Het belangrijkste onderdeel om op te letten: draag luchtige kleding. Het is immers al warm genoeg in de zomermaanden! Ademende kleding is absoluut welkom. Denk aan dunne polo shirts heren, gemaakt van katoen. Draag de knoopjes los zodat er wat meer lucht doorheen komt. Ook heerlijk is een linnen overhemd, evenals een linnen broek. Maar dit moet dan maar weer net je smaak zijn.

Korte kleding

Draag niet alleen luchtige kleding, maar ook korte kleding. Korte broeken heren zijn uiteraard onmisbaar in de zomer! Je kwijnt immers weg als je steeds maar in een lange broek blijft rondlopen. Gelukkig zijn korte broeken vandaag de dag op een heleboel plekken geaccepteerd, meestal zelfs op het kantoor. Draag verder korte shirts, zoals dus een luchtig T-shirt of een ademende polo. Lange mouwen zien we in de herfst wel weer terug. Al zijn er een paar uitzonderingen. Denk aan een overhemd om je armen te beschermen tegen zonlicht. Verder heb je een zomer jas heren nodig, om te dragen als het frisser wordt. Zo’n jas mag juist wel weer een wat dikkerdere stof kennen, bijvoorbeeld voor koele avonden en ochtenden.

Zweet-proof kleding

Transpireer je snel in de zomer? Dan is dit iets om op te letten bij de kleding die je draagt. Je wilt immers niet steeds met zweetplekken rondlopen. Draag kleding liever wat meer oversized dan nauwsluitend: hierdoor plakt het minder snel aan je vast. Kies voor kleuren waarin je zweet minder snel ziet, zoals wit of zwart. Ook prints kunnen afleiden op de juiste manier. Verder helpt het natuurlijk ook om goede deodorant te gebruiken.

Kleding in lichte kleuren

man in white polo shirt

Hoewel we het hierboven over zwarte kleding hadden, heeft dit wel als nadeel dat het extra warm is om in de zomer te dragen. Ditzelfde geldt voor donkerblauw, -grijs, -groen en eigenlijk alle donkere kleuren. Veel mensen kiezen er daarom voor om lichte kleding te dragen. Denk aan wit of beige. Dit ziet er ook meteen lekker zomers uit! Het oog wil immers ook wat.

Opvallende kledingstukken

zomers-outfit-man

In de zomer is het leven net wat meer een feestje! En dit kun je dan ook terug laten komen in je looks. Zeker als je bijvoorbeeld naar een festival gaat: hier kun je echt uitpakken qua kleding. Kies voor vrolijke kleuren en unieke prints. Of draag eens iets in een bijzondere fit.

Zwemkleding

Tot slot heb je in de zomer waarschijnlijk zwemkleding nodig. Zorg voor een mooie zwembroek, die je met plezier draagt. Dit is nu echt zo’n item waar de meeste mannen geen aandacht aan besteden. Zonde, want je wilt er toch de hele zomer lang goed uitzien? Ook als je een duik gaat nemen! Kies dus voor een zwembroek in een goede fit en met een leuke print erop.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *